TAJNOVITI POSJET

VUČIĆA RAZOTKRILA OPORBA, POTVRDIO DA JE U NENAJAVLJENOM POSJETU AMERICI 'Prije toga je bio i u Parizu na tajnom sastanku s predsjednikom Kosova'

 
 REUTERS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je preko svog profila na Twitteru da se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), u posjetu koji prethodno nije bio najavljen u javnosti. Glas Amerike neslužbeno doznaje da je Vučić u privatnom posjetu New Yorku sa svojom kćeri, da diplomatska misija u New Yorku nema veze s njegovim posjetom te da s njim tim povodom uopće nije u kontaktu.

Vučić je potvrdu svog posjeta dao u 'tvitu' u kojem je odgovorio na poruku lidera Narodne stranke i bivšeg ministra vanjskih poslova Srbije te nekadašnjeg predsjednika Opće skupštine UN-a Vuka Jeremića, koji je, uz ispriku što "remeti planove da posjet ostane tajan", pitao šefa Srbije zbog čega je tražio da nema osiguranje predviđeno protokolom i koliko je zbog njegove konferencije za medije u subotu kasnilo polijetanje aviona za New York.

- Vuk Jeremić je sve u pravu. Trebao sam imati večeru u njujorškom restoranu s obitelji Soros, ali su mi i oni otkazali jer su vidjeli da mi je Angela Merkel otkazala susret u Berlinu. Nažalost, nisam imao priliku sastati se ni sa kim iz obitelji Soros, 'tvitnuo' je Vučić misleći na obitelj američkog multimilijardera i filantropa mađarskog porijekla Georgea Sorosa.

Vuk Jeremić je prethodno za sarajevsku televiziju "Face” rekao da Vučić "vodi tajne pregovore o Kosovu" i da je zato "privatno otputovao u New York", a o čemu javnost u Srbiji nije obaviještena.

- Vučić je u utorak bio u Parizu na tajnoj večeri s Hashimom Thacijem, a u nedjelju je privatno otputovao u New York, o čemu javnost u Srbiji nije obaviještena. S Haradinajem također pregovara preko bliskog posrednika iz svog okruženja, rekao je Jeremić.

Na ovo je reagirao i potpredsjednik vladajuće Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov, koji je rekao da će Vučić “kao i uvijek o svim svojim aktivnostima i o svemu što radi, a u skladu s Ustavom, obavijestiti građane Srbije odmah po povratku iz New Yorka i Bruxellesa”.

- Vučić je bio toliko skriven da se slikao s najmanje 50 putnika i samo onaj tko je imao problema s vizom nije mogao vidjeti predsjednika Srbije, rekao je Jovanov, što se odnosilo na redovni let Air Serbije za New York.

- Toliko o tome koliko se krio, zaključio je on.

Brnabić: Znam da Jeremić ništa ne zna

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Vuk Jeremić i ranije pokazivao da ne zna ništa.

Rekla je i da se za pitanje o navodnoj večeri Vučića i Thacija u Parizu novinari trebaju obratiti kabinetu predsjednika.

- Ja nisam glasnogovornica predsjednika, ali znam da Vuk Jeremić ništa ne zna, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara.

Kako kaže, Jeremić je svojevremeno govorio i da se njemačka kancelarka Angela Merkel neće sastati s predsjednikom Srbije, na što je aludirao i Vučić u svom odgovoru Jeremiću na Twitteru, a da je do tog sastanka došlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:42