'ULIČAR BEZ MANIRA'

VUK JEREMIĆ 'Vučić je primitivac, on je puno gori od Miloševića! '

 Mike Segar / REUTERS

Aleksandar Vučić gori je od Miloševića. Da ima snagu koju je imao Slobodan Milošević, bio bi puno gori od njega - izjavio je jedan od vođa opozicije u Srbiji Vuk Jeremić za sarajevsku Federalnu televiziju.

Bivšeg ministra vanjskih poslova Srbije i predsjednika Opće skupštine UN-a zbog tog je intervjua napalo niz beogradskih medija da ugrožava nacionalne interese i da “blati Srbe i legitimnu srpsku borbu za opstanak devedesetih”. Govoreći o lošim odnosima u regiji, Jeremić je u intervjuu upozorio:

“Kako mogu biti dobri odnosi kad imate na vlasti ljude koji su direktno odgovorni za krvoproliće devedesetih godina?” Srpska radikalna stranka, iz koje potječe današnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, bila je “ekstremni element režima Slobodana Miloševića”, rekao je Jeremić, podsjećajući da su radikali ratnih devedesetih bili u koaliciji s tadašnjim srpskim liderom Slobodanom Miloševićem. Na pitanje želi li reći da je Vučić gori od Miloševića, Jeremić je odgovorio da je “mnogo gori”.

“Milošević je stvari radio s minimumom stila. Vučić nema nikakve granice, nema stila. Milošević je bio obrazovani komunistički birokrat, a Vučić je uličar bez manira, bez ikakvih vrijednosti, moralnih ograda, primitivan”, rekao je Jeremić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:40