KRAJ PANDEMIJE SE BLIŽI

TRENUTAK OLAKŠANJA U ŠPANJOLSKOJ 'Prvi puta nakon dugo vremena imamo manje od 100 umrlih, što je dobra vijest'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 17.05.2020. u 20:59

Nurses look at the construction site of a field hospital outside the La Fe Hospital to admit patients suffering from the COVID-19 coronavirus in Valencia on April 5, 2020. - Spain saw its third consecutive daily decline in the number of people dying from the coronavirus pandemic, official figures showed. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
AFP

Španjolska

U Španjolskoj je u nedjelju zabilježeno 87 umrlih od koronavirusa u 24 sata, prvi puta manje od 100 u dva mjeseca, dan uoči nastavka ublažavanja mjera karantene koje neće biti primijenjena u Madridu i Barceloni.

"Prvi puta nakon dugo vremena imamo manje od 100 umrlih, što je dobra vijest", rekao je u nedjelju direktor Hitne službe, Fernando Simon. Na vrhuncu epidemije početkom travnja u jednom danu je umrlo 950 oboljelih.

Španjolska je jedna od pandemijom najzahvaćenijih zemlja na svijetu s ukupno 27.650 umrlih, prema podacima ministarstva zdravstva od nedjelje. Zabilježeno je više od 231.000 slučajeva zaraze potvrđenih testovima.

Simon je rekao da je Španjolska, gdje su na snazi bile jedne od najstrožih mjera ograničenja, vrlo blizu zaustavljanja prijenosa zaraze među osobama zahvaljujući naporima stanovništva, ali je upozorio da je i dalje velika opasnost drugog vala.

Izdvajamo