NAUTIČKA PATROLA

AMERIČKI PAR NAKON POSJETA HRVATSKOJ OTIŠAO U ITALIJU I POŽALIO 'Svi su neljubazni, ne znaju engleski, a vozači su im ludi, odmah smo se vratili u RH'

 
 Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Amerikanci Kathy i Mike Campbell odlučili su ovo ljeto prvi put otputovati u Europu. Trebao je to biti dugi godišnji odmor od dva mjeseca, ali nisu znali od koje zemlje početi.

Preko interneta su saznali za Hrvatsku, malu zemlju s lijepim morem, ali isprva su mislili igrati na sigurno pa startati s Italijom. Ipak, promijenili su plan te krenuli s naše strane Jadrana. Avionom su iz Arizone sletjeli u Frankfurt, uzeli vlak do Zagreba, unajmili auto te otišli prema Dubrovniku. Posjetili su brojne gradove na obali koji su ih očarali.

- Hrana je odlična, gradovi su lijepi, a ljudi izuzetno ljubazni. Ali more, ono je prekrasno, nisam nikada u životu vidjela čišće – kaže Kathy. Unatoč neočekivanom oduševljenju, odlučili su se vratiti prvotnom planu pa su u Dubrovniku sjeli na trajekt i otišli za Italiju.

- Bili smo tamo tjedan dana i shvatili da to nije mjesto za naš odmor. Svi su neljubazni, ne znaju engleski, a vozači su im ludi. Zato smo se prvim slobodnim trajektom vratili u naš novootkriveni raj – kaže Kathy, ali ovoga puta su odlučili iskusiti Jadran iz drugog kuta. U SAD-u su godinama imali motornjak, pa su unajmili brod i uputili se na jadranske otoke. Nakon tjedan dana plovidbe donijeli su iznenadnu odluku.

- Kupit ćemo ovdje brod. Prije nekoliko dana sam se čuo s jednim čovjekom iz Kaštela koji će nam prodati Sun Odyssey 45 Deck Saloon. Uzet ćemo još dva mjeseca godišnjeg kako bismo mogli vidjeti što više Hrvatske – kaže Mike. Svjesni su da im ni to neće biti dovoljno, tako da su već zakazali datum ponovnog dolaska nagodinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 17:55