POČETAK SRPNJA

PROMETNI KOLAPS U ZAGREBU Od Selske do Cibone putovalo se 50 minuta, gužve na Slavonskoj i Branimirovoj, taksi je bilo gotovo nemoguće dobiti

 
 Bruno Konjevic / CROPIX

ZAGREB - Početak novog radnog tjedna u Zagrebu su obilježile velike gužve na prometnicama u vrijeme kada Zagrepčani putuju na posao.

Naš novinar je od Kustošije, točnije križanja Zagorske i Selske ulice, preko Trešnjevke do Cibone putovao čak 55 minuta taksi prijevozom. A taksi prijevoz je posebna priča, jer se na dolazak taksi vozila čeka po 20 minuta.

Prema našim saznanjima, na Kustošijanskoj ulici je došlo do prometne nesreće zbog čega se stvaraju ogromne gužve. Također, ogromne gužve stvaraju se zbog radova na dijelu Tratinske gdje se križa sa Savskom ulicom.

Kolone su se također stvarale iz smjera Sesvetama prema centru Zagreba, na Branimirovoj ulici te na Slavonskoj aveniji. Treba pritom napomenuti da je u ovo doba godine promet inače smanjenog intenziteta jer je završila škola i počeli su godišnji odmori.

Prema javljanju ZET-a, tramvajske i autobusne linije prometuju redovito.

Kako je ZET ranije obavijestio, zbog potrebe izvođenja radova sanacije južnog tramvajskog kolosijeka u Tratinskoj ulici u zoni raskrižja s Ulicom Florijana Andrašeca, u vremenskom razdoblju od petka od 20 sati do ponedjeljka 08.07.2019. do 5 sati bit će onemogućeno prometovanje vozila iz smjera Ulice Florijana Andrašeca prema Tratinskoj ulici, Ulici Silvija Strahimira Kranjčevića i Ulici Ivana Broza i obratno. Također, bit će zabranjeno prometovanje Tratinskom ulicom u smjeru istoka, svim vozilima osim tramvaja.

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati obilaznim pravcima, prema privremeno postavljenoj regulaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:32