ODLUKA GRADONAČELNIKA

ČISTOĆA, VODOOPSKRBA I PLINARA OTPISUJU DUGOVE DO 10 TISUĆA KUNA Građani neće morati podnositi zahtjeve već će biti obavješteni o izvršenom otpisu

    AUTOR:
    • Sandra Golemac

  • OBJAVLJENO:
  • 19.09.2018. u 18:08

Zagreb, 151216.
Centar za korisnike Zagrebackog holdinga gdje se jucer u popodnevnim satima dogodila pljacka u kojoj je otudjeno oko 800 tisuca kuna.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Nakon što su prošloga tjedna na sjednici Gradske skupštine zastupnici izglasali odluku gradonačelnika Milana Bandića o otpisu dugova građanima do 10 tisuća kuna, iz Zagrebačkog holdinga u srijedu su najavili da se dužniku dug otpisuje samostalno danom kada odluka stupa na snagu.

Građani neće morati podnositi zahtjeve, nego će o izvršenom otpisu dospjelog duga Holding, odnosno Čistoća, Vodoopskrba i odvodnja i Gradska plinara Zagreb obavijestiti dužnike u roku od 60 dana od izvršenog otpisa.

Iz Holdinga kažu da se dužnicima otpisuje dospjeli dug po osnovi pružene javne usluge, i to najviše do 10.000 kuna ukupnog iznosa zbroja glavnice i troška, a taj zbroj se uvećava za pripadajuće dospjele kamate, sve pod uvjetom da se ovrha na novčanim sredstvima po računu dužnika provodi na dan stupanja na snagu ove odluke.

Izdvajamo