ODLUKA GRADONAČELNIKA

ČISTOĆA, VODOOPSKRBA I PLINARA OTPISUJU DUGOVE DO 10 TISUĆA KUNA Građani neće morati podnositi zahtjeve već će biti obavješteni o izvršenom otpisu

    AUTOR:
    • Sandra Golemac

  • OBJAVLJENO:
  • 19.09.2018. u 18:08

Zagreb, 151216.
Centar za korisnike Zagrebackog holdinga gdje se jucer u popodnevnim satima dogodila pljacka u kojoj je otudjeno oko 800 tisuca kuna.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Nakon što su prošloga tjedna na sjednici Gradske skupštine zastupnici izglasali odluku gradonačelnika Milana Bandića o otpisu dugova građanima do 10 tisuća kuna, iz Zagrebačkog holdinga u srijedu su najavili da se dužniku dug otpisuje samostalno danom kada odluka stupa na snagu.

Građani neće morati podnositi zahtjeve, nego će o izvršenom otpisu dospjelog duga Holding, odnosno Čistoća, Vodoopskrba i odvodnja i Gradska plinara Zagreb obavijestiti dužnike u roku od 60 dana od izvršenog otpisa.

Iz Holdinga kažu da se dužnicima otpisuje dospjeli dug po osnovi pružene javne usluge, i to najviše do 10.000 kuna ukupnog iznosa zbroja glavnice i troška, a taj zbroj se uvećava za pripadajuće dospjele kamate, sve pod uvjetom da se ovrha na novčanim sredstvima po računu dužnika provodi na dan stupanja na snagu ove odluke.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo