NOVA SKUPŠTINA?

DARINKO KOSOR 'Bandić će podnijeti ostavku do 2. lipnja, pred Zagrebom su novi izbori'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.03.2015. u 16:00

Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) ocijenio je u petak da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić do 2. lipnja podnijeti ostavku, tako da će se u Zagrebu na ljeto održati izbori za gradonačelnika i dva zamjenika.

Nakon što je ustvrdio da je Sandra Švaljek postupila moralno jer je dala ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika nakon što je izgubila Bandićevo povjerenje, Kosor je novinarima iznio uvjerenje da će Bandić podnijeti ostavku do 2. lipnja, inače više neće imati prilike za to, budući da će ga tada naslijediti opunomoćena zamjenica Vesna Kusin.

Upitan kako bi Bandić iz remetinečkog zatvora mogao voditi izbornu kampanju, Kosor je istaknuo da je to po zakonima moguće.

"Kao što vidite, Bandić može mijenjati zamjenice gradonačelnika koje obnašaju funkciju gradonačelnika, pa tako može voditi i kampanju. Naši građani vole mučenike, pa bi možda upravo s pozicije mučenika mogao ostvariti neke rezultate", rekao je Kosor.

Što se tiče nagađanja da bi on i Klub HSLS-a i HSS-a mogli otići u opoziciju s obzirom na njihov broj zastupnika i spekulacije da bi "bandićevci" mogli ući u koaliciju s HDZ-om, Kosor je rekao da su to "ki bi da bi priče".

"Vidite da sam i dalje predsjednik i vodim sjednicu Skupštine. Tako će biti i na idućoj sjednici", poručio je Kosor.

Gradska skupština i dalje normalno funkcionira. Sada nema formalne većine, glasat će se za svaku točku dnevnog reda posebno i po svakoj točki dnevnog reda bit će formirana drugačija većina, kaže Kosor.

Za Sandru Švaljek pretpostavlja da će se vratiti u Gradsku skupštinu i već na idućoj sjednici postati gradskom zastupnicom. Na upit bi li volio da Švaljek dođe u Klub HSLS-a i HSS-a, Kosor je odgovorio kako je za nju najbolje da ostane nezavisna i ne ulazi ni u jedan klub.

Izdvajamo