SVEČANOST

FOTO: BANDIĆ VOŽNJOM U BUSU KOJIM SU VATRENI STIGLI NA DOČEK OTVORIO RADNIČKU U PUNOM PROFILU Prozvao ju je jednom od najljepših prometnica u Zagrebu

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić simbolično je, vožnjom u autobusima s otvorenim krovom, otvorio Radničku cestu u punom profilu. Obilazak rute započeo je kod križanja Domovinskog mosta i Kosnice.

Ovom rekonstrukcijom Radničke ceste u punom profilu i spajanjem na Domovinski most trebale bi se smanjiti prometne gužve i podići razina prometne sigurnosti.

- Radnička će biti jedna od najljepših prometnica u gradu, to će biti zagrebački Champs Elysées, najavio je prije dva dana Bandić nakon obilaska radova.

Realizacijom projekta rekonstrukcije Radničke, Domovinski most postaje važna prometna spona grada i Zračne luke te omogućuje razvoj istočnog dijela Zagreba. Domovinski most je izgrađen kao jedan od dijelova infrastrukturnog projekta izgradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba jer se preko njega prevode otpadne vode iz Novog Zagreba i dovode na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Gradonačelnik se večeras vozio Radničkom u istom autobusu kojim su naši nogometni reprezentativci iz zračne luke Pleso stigli na Trg bana Jelačića nakon osvojenog srebra na SP-u u Rusiji.

FOTOGALERIJA: Bandić otvorio Radničku cestu u punom profilu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:45