BITKA ZA ZAGREB

HNS I SDP POTPISALI SPORAZUM O KOALICIJI Mrak Taritaš prva na listi: 'Grad ćemo vratiti Zagrepčanima, dogovorili smo se kako donijeti promjene!'

 Marko Todorov / HANZA MEDIA

ZAGREB - SDP i HNS potpisali su u ponedjeljak sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu te kandidaturi Anke Mrak Taritaš (HNS) kao zajedničkog kandidata za mjesto gradonačelnika.

"Dogovorili smo se kako donijeti promjene u Zagreb. Grad ćemo vratiti Zagrepčanima koji već dugo ne odlučuju o novcu koji uplaćuju u gradski proračun", poručila je Anka Mrak Taritaš nakon što je potpisala sporazum s v.d. predsjednikom zagrebačkog SDP-a Sašom Molanom.

Sporazumom su dogovoreni programi i posebni projekti, poput restrukturiranja Zagrebačkog holdinga, novi model gospodarenja otpadom, reorganizacija prometa u gradu, racionalnije upravljanje gradskom imovinom i drugo.

Dogovoreno je i da prva na zajedničkoj listi za Gradsku skupštinu bude Anka Mrak Taritaš, troškove izborne promidžbe u kampanji za izbor gradonačelnika snosit će HNS, a SDP će snositi troškove u kampanji izbora za Gradsku skupštinu.

"Postignut je dogovor da jedan zamjenik gradonačelnice bude iz redova SDP-a, a drugi da bude nestranački, te da predsjednik Gradske skupštine bude iz redova SDP-a", izjavila je Mrak Taritaš.

Osim toga, istaknula je, ništa drugo nije unaprijed dogovoreno, uključujući raspodjelu "fotelja" u Holdingu, koji će se sasvim sigurno restrukturirati.

Mrak Taritaš predstojeće lokalne izbore nazvala je "referendumom za promjene u Zagrebu" te izrazila nadu da će se uskoro postići dogovor i s HSU-om oko zajedničkog nastupa na lokalnim izborima u Zagrebu.

Sporazum je potpisan u stožeru Anke Mrak Taritaš, u nazočnosti predsjednika SDP-a Davora Bernardića i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka.

Njime je dogovoreno i da će se prije konačnog utvrđivanja zajedničkih kandidata za liste za Gradsku skupštinu razmotriti eventualne prigovore o kandidatima, a moguće sporne slučajeve dogovarat će predsjednici stranaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:30