KOLONE U SVIM SMJEROVIMA

KAOS NA ZAGREBAČKIM ULICAMA Na frekventnom križanju vladao je prometni kolaps: 'Ne sjećam se da sam ikad u životu vidio ovakvu gužvu'

 
 Safet Čučuk

Danas, pola sata prije podneva, nastao je kolaps u prometu na križanju Držićeve i Vukovarske ulice. Naime, nisu radili semafori, pa su se ubrzo stvorile kolone vozila u svim smjerovima.

- Ne sjećam se da sam ikad u životu vidio ovakvu gužvu na ovom raskršću. Vozio sam se tramvajem broj trinaest i zapeli smo među automobilima. Vozač tramvaja nas je pustio nasred ulice - rekao je umirovljenik Safet Čučuk.

Safet Čučuk

Vozači su više od sat vremena pokušavali izaći iz zakrčenih ulica a kako je vrijeme odmicalo postajali su sve nervozniji.

Safet Čučuk

- Još dok sam bio na Cvjetnom trgu, oko pola 11, preko radija su ljudi zvali da semafori ne rade, pa me čudi da više od sat vremena nije bilo niti policije ili nekoga da popravi semafore. Pokušao sam zamoliti vozače automobila koji su blokirali tramvaj da se pomaknu metar, dva i propuste tramvaj, na što mi je jedan odgovorio da "što to mene briga“. Mislim da nekulturni i nervozni vozači također pridonose zastoju – s nevjericom ističe Safet.

Safet Čučuk

Prometne gužve, nervoza vozača u strogom i širem centru grada postale su svakodnevna pojava, a mjerodavne službe trebale bi ažurnije rješavati "čepove“ na zagrebačkim prometnicama koje ne mogu “progutati” sve veći broj automobila u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:42