NEPREDVIĐENI TROŠAK

NAKON TRI TJEDNA STIGLA JE RAČUNICA Koliko nas je zapravo koštao veliki vojni mimohod za Oluju?

 Boris Kovačev / CROPIX

Tri tjedna nakon održavanja vojnog mimohoda u Zagrebu konačno je poznato koliko je novca to koštalo Ministarstvo obrane, piše Tportal.

Uoči samog mimohoda Ministarstvo obrane procjenjivalo je da će cijena mimohoda biti između 10 i 15 milijuna kuna, procjena je očito bila dobra jer je trošak cijelog mimohoda, što se tiče MORH-a, bio 12,7 milijuna kuna.

Najviše, odnosno 4,7 milijuna kuna potrošeno je na gorivo i na rad na terenu te druge troškove. Gotovo 3,6 milijuna kuna potrošeno je na najam opreme i prijevoz, 1,98 milijuna kuna iznosio je trošak prehrane dok je 1,92 milijuna kuna otpalo na 'troškove usluga i kupljenih proizvoda za tekuće održavanje'.

Nešto više od 428 tisuća kuna bili su troškovi sudionika, i to najvjerojatnije honorari za one koji su sudjelovali u organizaciji, dok je najmanje, oko 119 tisuća kuna potrošeno na grafičke usluge, higijensko-potrošni materijal, komunalne i druge troškove.

No, mimohod je izazvao i troškove za Grad Zagreb koji nisu uračunati u troškove MORH-a. Samo radovi na Držićevoj i Vukovarskoj aveniji građane Zagreba koštat će 7,5 milijuna kuna, piše Tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:45