OČEKUJU GA SANKCIJE

NEVJEROJATNA SCENA NA JEDNOJ OD NAJPROMETNIJIH ULICA Nasred Vukovarske vozio u suprotnom smjeru! Kada je shvatio da se mora okrenuti dao je žmigavac

 
 Screenshot Z1

Nerijetko se događalo da policija uhvati vozače koji su na autocesti jurili u suprotnom smjeru, ali situacija da to netko učini na jednoj od glavnih prometnica u Zagrebu doista se rijetko viđa.

Takvu nevjerojatnu scenu snimio je jutros djelatnik Z1 Televizije.

- Nasred Vukovarske okrenuo se i nastavio voziti u suprotnom smjeru, dok su ga drugi automobili zaobilazili, napisao je na Facebooku.

Kako se vidi na snimci, kada su počeli dolaziti automobili iz durgog smjera, za njega krivog, okrenuo se i nastavio voziti sukladno prometnim pravilima, poput ostalih vozala. Na snimci je također vidljivo kako je dao žmigavac kada se išao okretati da nastavi vožnju pravim smjerom.

Ovakva opasna i nepromišljena vožnja, srećom, prošla je bez posljedica.

Snimka sa Z1 televizije:

Iz zagrebačke policije kazali su nam da su pronašli nepromišljenog vozača te utvrdili da je riječ o 55-godišnjaku kojemu slijede prekršajne sankcije iz članka 12 i članka 49 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U članku 12 između ostalog se navodi da su 'sudionici u prometu dužni držati se ograničenja, zabrana i obveza izraženih pomoću postavljenih prometnih znakova', a za prekršitelje je predviđena kazna od 500 kuna.

U članku 49 spomenutog zakona reguliran je način prometovanja na cestama s tri prometne trake kao i zabrana kretanja u suprotnome smjeru, a za to se izriče kazna od 2.000 do 5.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:02