POVLAČE SE TUŽBE

RADNICIMA ZAGREBAČKOG HOLDINGA ISPLATIT ĆE SE BOŽIĆNICE Na sastanku s Bandićem sindikati se izborili za puni iznos od 2.884 kune po osobi

    AUTOR:
    • Matija Boltižar

  • OBJAVLJENO:
  • 19.01.2018. u 11:59

Zagreb, 110118.
Gradska uprava, Trg Stjepana Radica 1.
Konferencija za medije gradonacelnika Zagreba Milana Bandica povodom napisa u novinama o dugovanji grada prema Ingri.
Na fotografiji: Milan Bandic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / Hanza Media

Milan Bandić

Radnicima Holdinga će se isplatiti božićnice u punom iznosu od 2.884 kuna, dogovoreno je jutros na sastanku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i predstavnika sindikata Zagrebačkog holdinga. Isplata preostalog dijela trebala bi biti u ponedjeljak, nakon čega će sindikati povući tužbe koje su podnijele protiv Uprave Holdinga.

- Na sastanku smo poručili gradonačelniku da nemamo namjeru krenuti u nikakve buduće pregovore dok ne isplati preostali dio božićnica, odnosno dok ne ispuni ono što stoji u kolektivnom ugovoru - rekao je Darko Kleinberger, predsjednik sindikata Holdinga.

Podsjetimo, iz Holdinga su prvo poručili kako će isplatiti božićnice u iznosu od 1.250 kuna neto, koliko će dobiti zaposlenici u gradskim upravnim tijelima i drugim trgovačkim društvima i ustanovama čiji je osnivač Grad Zagreb.

Ipak, zaposlenici Holdinga nisu htjeli pristati na te uvjete te su predali tužbe protiv Holdinga zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora. Nakon višemjesečnog otezanja, Bandić je na kraju ipak odlučio isplatiti puni iznos božićnica.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo