KRAJ SVEUČILIŠNE BOLNICE

RUGLO NA KRAJU GRADA Nad malom zelenom oazom u Zagrebu nadvilo se brdo smeća visoko čak deset metara, građani bijesni, doznali smo o čemu se radi

 
 CROPIX

Prostor nikad dovršene i devastirane Sveučilišne bolnice u zagrebačkom naselju Blato godinama slovi za veliku sramotu Grada Zagreba, ali i države.

U vrijeme predizbornih obećanja političarima su najčešće bila puna usta tvrdnji da će se bolnica dovesti u red, a ako je suditi po ne tako davnim izjavama ministra zdravstva Milana Kujundžića, premijera Andreja Plenkovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića 2020. godine trebala bi započeti njezina gradnja te bi ona trebala postati nacionalnom dječjom bolnicom.

Posljednjih nekoliko godina prostor oko bolnice donekle je doveden u red. Uređene površine, pošišana trava, klupe i roštilji oplemenili su prostor unatoč ruševnom zdanju koje je i dalje ruglo. No, sada je i taj uređeni prostor narušen.

Na zapadnom dijelu Sveučilišne bolnice u posljednje vrijeme odlažu se velike količine zemlje i smeća, što su primijetili brojni građani kojima je mala zelena oaza bila melem za oči i nova destinacija za šetnju i rekreaciju.

U to smo se i sami uvjerili tijekom obilaska terena oko bolnice. Velike količine zemlje, šljunka, smeća i građevinskog materijala prekrivaju veliki dio prostora nedaleko bolnice.

Kako smo neslužbeno doznali, sve što se navaža na tom prostoru dolazi s gradilišta na rotoru. Površina nedaleko bolnice služi kao privremeno odlagalište, a u planu je da se ta zemlja odvozi dalje jer je tako dogovoreno ugovorom.

S obzirom na to da nije postavljena nikakva tabla koja bi upućivala na to da se radi o privremenom odlagalištu, razumljiva je i zabrinutost građana koji se boje da bi mogli ostati bez još jedne zelene površine.

Iz Grada Zagreba objašnjavaju da je Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet izdao rješenje prema kojem se odobrava privremeno korištenje zelene površine u svrhu organizacije gradilišta, odnosno deponiranja materijala.

-Predmetno rješenje je na snazi do 9.12.2019. godine, a po isteku rješenja, organizator gradilišta dužan je sanirati zelenu površinu tako da se ista iznivelira u nivo okolnog terena. Djelatnici komunalnog redarstva će na navedenoj lokaciji provoditi nadzor kako bi kontrolirali odlaže li se otpad u skladu s rješenjem, a nadzor će se provesti i po isteku valjanosti rješenja, kako bi se utvrdilo je li korisnik postupio po točki 6. predmetnog rješenja u kojoj mu je izrečeno da se predmetna površina mora iznivelirati u nivo okolnog terena - poručuju iz Grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:41