Susjedi kašlju, boli ih glava i peku oči

ZAGREB- Nesnosan smrad iz cijevi već pet dana svakodnevica je stanarima zgrade na Bijeničkoj cesti broj 49 na Šalati. Zbog intenzivnog mirisa mnogi od njih osjetili su zdravstvene probleme, a glavnog krivca vide u Institutu “Ruđer Bošković” koji se nalazi preko puta njihovih domova.



- Mene muči bronhitis, mojoj trudnoj snahi izbile su fleke po licu i ima upalu oka, a osmogodišnji unuk Borna zbog jakog kašlja nije išao u školu - rekao je Marjan Čuvalo koji je prije dva dana proslavio 69. rođendan. Slična situacija, dodao je njegov sin Zvonimir, bila je i prije nekoliko godina, ali ni tada nisu saznali što je bio uzrok.



- Mislimo da se miris širi iz kanalizacijskih cijevi koje su povezane s Institutom “Ruđer Bošković”. Zvali smo i inspekciju, ali dežurna nam je operaterka rekla samo da su sve službe na terenu - rekao je Zvonimir. Ništa bolja situacija nije ni kod njihovih susjeda, koji kažu da su zbog nesnosnog mirisa osjetili glavobolju te peckanje u nosnicama.



Iz Instituta “Ruđer Bošković”, pak, kažu da se smrad vjerojatno počeo širiti kada su zbog krize s plinom prešli na grijanje loživim uljem te je potom cijev koja vodi do plamenika, pukla. Potvrdili su da ih je posjetila i inspekcija, a kvar su, kažu u Institutu, sada otklonili.



Mario Tomas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:48