KRITIČNE LOKACIJE

U ZAGREBU ĆE USKORO POSTAVITI NOVE SPECIJALNE KAMERE 'Imamo situaciju da netko ostavi kauč, drugi to vide pa donesu televizor...'

 Ronald Goršić / CROPIX

Zagrebačko komunalno redarstvo uskoro će dobiti šest mobilnih kamera koje će postavljati po zelenim otocima. Namjera je da se na taj način lakše utvrde i kazne građani koji nepropisno odlažu glomazni otpad ili različite druge vrste otpada na zelenim otocima.

Naime, praksa je pokazala, kažu nam u komunalnom redarstvu, da kada jedna osoba ostavi kauč ili televizor pokraj kontejnera da ubrzo i ostali građani donesu svoj nepotrebni otpad.

- Imamo nekoliko kritičnih lokacija u gradu koje ćemo na ovaj način bolje motriti. Kamere su mobilne te će se micati ovisno o potrebama na terenu, no cilj je da građani prestanu nepropisno odlagati otpad na zelenim otocima. Najlakše ćemo ih locirati po registracijskim oznakama automobila - kažu iz zagrebačkog Sektora za komunalno i prometno redarstvo.

Procijenjena vrijednost nabave mobilnih kamera je 450.000 kuna bez PDV-a, a na javnom natječaju pobijedila je tvrtka ProAlarm rješenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:41