OČEKUJE SE 10.000 MATURANATA

UŽIVO: POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO POŽAR KRAJ MOSTA SLOBODE Maturant ostatak signalne rakete bacio u rijeku

 HANZA MEDIA

NOVO 17.15 - Zagrebačka policija privela je u petak do 16 sati tijekom Norijade tri osobe zbog korištenja pirotehnike, a hitna medicinska služba imala je ukupno 13 intervencija povezanih sa slavljem maturanata i to uglavnom zbog konzumacije alkohola.

Vatrogasci su gasili požar pokošene trave kod jezera Bundek nastao zbog korištenja pirotehnike.

U policijsku postaju su zbog korištenja pirotehnike odnosno baklji bila privedena trojica maturanata, no nakon obrade su pušteni. Osim toga nisu zabilježeni veći incidenti, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Zagrebački Zavod za hitnu medicinu do 16 sati imao je ukupno 13 intervencija povezanih s Norijadom, od čega se u dva slučaja radilo o lakšim ozljedama a ostalo o prekomjernoj konzumaciji alkohola, kazao je dežurni liječnik Darko Sinjeri.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba imala je jednu intervenciju i to zbog požara pokošene trave na Savskom nasipu u blizini jezera Bundek na kojem je za maturante organiziran zabavni program.

Slavlje maturanata počelo je oko podneva na glavnom zagrebačkom trgu odakle su uz techno glazbu iz DJ kamiona uputili prema jezeru Bundek gdje je za njih priređen glazbeno-scenski program koji će trajati do 22 sata.

Na Bundeku oko 9000 maturanata zabavljaju DJ Mike, Kings Live, DJ FRX, a kao specijalno iznenađenje najavljen je pjevač Ivan Zak.

Cijelo vrijeme maturantske proslave na Bundeku dežuraju zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će pojačan javni gradski prijevoz.

---------------------------------------------------------

NOVO 16:00 - Spasioci su dvojicu tinejdžera odveli na triježnjenje na nosilima, jer doslovce ne mogu hodati. Jedan policajac nam kaže da je ove godine zasada mirnije nego prošle, da je bilo je manjih incidenata, ali da nitko nije priveden.

Jedan je maturant izazvao požar na južnoj strani Savskog nasipa nakon što je nešto prije 13 sati s Mosta slobode ispalio signalnu raketu. Zbog suhog raslinja buknuo je požar, a vatrogasna služba stigla je nakon 20 minuta. Kako piše Srednja.hr, neodgovorni je maturant još ostatak rakete bacio u rijeku.

Glumac Asim Ugljen, iz humoristične serije 'Kud puklo da puklo' i filma 'Broj 55', na Facebooku se požalio na srednjoškolce koji ulicama metropole šire govor mržnje, uzvikujući u samome centru grada: "Za dom spremni!".
- Ovim maturantima koji su prošli ispod mog prozora, svesrdno želim da i njima netko pjeva kako ih treba klati. Tako mladi, a tako glupi. Dječice, ograđeni ste kao balkon - napisao je Ugljen i zaključio kako je za sve kriv loš kućni odgoj.

---------------------------------------------------------

NOVO 13:55 Kolona veselih maturanata prešla je preko Mosta slobode te je stigla na Bundek. Tijekom prelaska Mosta jednoj je djevojci pozlilo pa je hitna pomoć bila prisiljena intervenirati. Jednog je dječaka privela policija zbog opscenog gestikuliranja prema djelatnicima policije.

Maturanti nam kažu da se većinom super zabavljaju. Valentina iz obrtničke škole će nakon završetka srednje početi s radom dok će Antonio, koji nam se pohvalio da je 'popio jako puno bijelog vina', umjesto na fakultet u 3. njemačku nogometnu ligu.

Redari i djelatnici čistoće nemaju pritužbi na maturante. Kažu da ne stvaraju prevelik nered te da su većinom pristojni.

---------------------------------------------------------

12:45 Zagrebački maturanti nakon okupljanja na Trgu bana Jelačića i kupanja na Manduševcu uputili su se prema Bundeku. Okupirali su Vukovarsku ulicu kojom marširaju glasno zviždeći, pjevajući i pozdravljajući prolaznike.

---------------------------------------------------------

11:52 Trg je polupun, veselo je. Tek je zagrijavanje, ali je alkohol već u potocima. Redari tjeraju djecu koju vide s alkoholom, ali ih je previse. Redar kaže da nije bilo incidenata. Jedan decko koji je iz medicinske skole obučen u doktora nosi plakat: 'Družbe pere guzice'. Djeca pjevaju, plesu, bacaju boce, kupaju se u Manduševcu.

---------------------------------------------------------

11:33 Pulski su se maturanti na zadnji dan školske godine okupili u dvorištvu Rojca, gdje im je grad organizirao zabavu uz Night Express. No, čini se da više uživaju u zasipanju jedni drugih brašnom i pjenom za brijanje.

Kako se zabaljaju pulski maturanti pogledajte u fotogaleriji:

---------------------------------------------------------

Najluđi dan za zagrebačke maturante kreće danas u 12 sati s Trga bana Jelačića, a zatim će maturanti krenuti put Bundeka gdje će ih zabavljati, uz ostale, stand up komičar Marko Petar Orešković i pjevač Ivan Zak. Iz Grada predviđaju da će doći oko 6000 maturanata na Trg i još 3000 će im se pridružiti na Bundeku.

U svrhu sigurnog obilježavanja cijelo vrijeme održavanja programa u parku Bundek će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa koji završava u 22.00 sata, ZET će osigurati pojačane linije javnog prijevoza.

Tramvajske linije bit će preusmjerene

Zbog tradicionalne proslave Dana zagrebačkih maturanata doći će do izmjena u tramvajskom i autobusnom prijevozu.

Oko 11.15 sati tramvajske linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 bit će preusmjerene na Glavni kolodvor. Kolona maturanata s Trga bana Jelačića kreće oko 12 sati, a oko 12.20 očekuje se kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom.

Kako bi se osigurala sigurnost učenika, oko 12.35 privremeno će se prekinuti tramvajski promet Ulicom grada Vukovara, u zoni Miramarske ceste.

Autobusne linije terminala Glavni kolodvor od 12.30 vozit će Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik sve dok maturanti ne dođu do Mosta slobode. Nakon toga autobusi će voziti Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.

Stručne službe ZET-a pratit će situaciju na terenu i koordinirati promet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:06