A USLUGA JE BESPLATNA

VIDEO: GRAĐANI JOŠ UVIJEK POSVUDA ODLAŽU GLOMAZNI OTPAD Iz Holdinga apeliraju: 'Nemojte slijediti ovaj ružan primjer'

 
 Screenshot / Facebook

Zagrepčani već godinama mogu koristiti besplatnu uslugu Zagrebačkog holdinga odvoza glomaznog otpada. Istovremeno je donesena odluka prema kojoj je zabranjeno odlagati glomazni otpad na javnim površinama kao što se to godinama činilo.

No, čini se da brojni građani toga ili nisu svjesni ili ih jednostavno nije briga pa slažu velike predmete gdje stignu.

Na stranicama ZG holdinga na Facebooku objavljena je snimka iz Gornjeg Vrapča, koju je snimio Tomislav Šoić, a na kojoj se vidi kako žena iz zadnjeg dijela dostavnog vozila vadi daske i punu kartonsku kutiju te ih baca na zelenu površinu na kojoj se nalazi već pozamašna količina smeća kojem ondje nije mjesto.

- Iako je usluga odvoza glomaznog otpada besplatna, pojedinci se i dalje neodgovorno ponašaju i ostavljaju na zelenim otocima otpad koji tamo ne pripada. Molimo Vas nemojte slijediti ovaj ružan primjer, a ako imate nekih nedoumica oko odlaganja otpada, na raspolaganju smo vam od 0 do 24 na 072 500 400. Rado ćemo Vam pomoći - napisali su u objavi.

Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17) zabranjuje odlaganje krupnog (glomaznog) otpada na javnim površinama.

Sve informacija o odvozu glomaznog otpada možete pronaći na ovom linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:32