SJEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE

ZA SADA NIŠTA OD JOŠ JEDNE MEGATVRTKE U VLASNIŠTVU GRADA ZAGREBA Bandić povukao svoj prijedlog o osnivanju sportskog Holdinga

 
Milan Bandić
 Ronald Gorsic / CROPIX

Gradonačelnik Milan Bandić odlučio je povući prijedlog osnivanja sportskog holdinga s današnjeg dnevnog reda Gradske skupštine budući da dosadašnje konzultacije s partnerima iz HDZ-a nisu urodile plodom. Ovakav scenarij je očekivan budući da su iz HDZ-a, kako smo ranije pisali, najavljivali kako neće podržati osnivanje nove gradske tvrtke Sportski objekti dok im se jasno ne prezentira cijeli projekt.

Podsjetimo, Hoće li Grad Zagreb dobiti novu tvrtku u svom vlasništvu koja će se baviti isključivo obnovom sportskih objekata i koja će u svom temeljnom kapitalu imati vrijedne sportske nekretnine trebala je biti jedna od točaka za raspravu na današnjoj sjednici Gradske skupštine.

Idejni začetnik osnivanja nove tvrtke Sportski objekti bivši je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić koji je cijeli plan izložio gradonačelniku Milanu Bandiću. Gradonačelnik je pak, ispostavilo se poslije, bez ikakvih konzultacija sa skupštinskim koalicijskim partnerima iz HDZ-a odluku o osnivanju predložio za sutrašnji dnevni red sjednice.

Oporba se, očekivano, odmah usprotivila ovakvom projektu. Skupštinski Odbor za kontrolu odbio je osnivanje takve tvrtke te traže da im se odgovori na niz pitanja.

- Kako će to društvo poslovati? Je li riječ o dokapitalizaciji, hoće li biti u partnerstvu s državom ili s nekim drugim? Kako se planira znatnu imovinu prebaciti iz vlasništva Grada u d. o. o. koji će tom društvu omogućiti kreditiranje? Kojim će se poslovnim modelom pritom koristiti - pita se Odbor za kontrolu.

Sam Ljubičić o Sportskim objektima nije htio pričati, a poručio je da u tome osobno neće sudjelovati. U Gradu su pak naveli kako je sportska infrastruktura na vrlo niskoj razini, izuzev Arene Zagreb koja je jedini sportski objekt koji zadovoljava apsolutno sve uvjete kako za same sportaše tako i za građane koji u taj objekt dolaze uživati u sportskim i glazbenim događanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:53