BROJNE IZMJENE U PROMETU

Zbog Snježne kraljice se zatvaraju Sljemenska, Gračanska i Ulica Bliznec

Zbog izvlačenja startnih brojeva danas je na snazi zabrana zaustavljanja kod Trga kralja Tomislava
Zagreb, 060115.Sljeme.Na Crvenom spustu u tijeku je prva voznja muskog slaloma Audi FIS Ski World Cup Vip Snow Queen Trophy 2015. Na fotografiji: navijaci.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Utrke Snježne kraljice donijet će brojne izmjene u prometu. Tako je od jučer pa do 5. siječnja za sav promet, osim za ZET-ove autobuse i vozila s dozvolom i akreditacijom, zatvorena Sljemenska cesta od skretanja prema Tomislavovu domu do TV tornja. Danas od 9 do 20 sati na snazi je zabrana zaustavljanja i parkiranja za sva vozila na istočnoj strani Trga kralja Tomislava, uz Ledeni park, od kućnog broja 3 do 9.

Zabrana parkiranja

Od sutra se zatvaraju Ulica Bliznec i Sljemenska cesta, od Blizneca do Šestinskog lagvića, Gračanska cesta i Markuševečka cesta, od Blizneca do Jazbine. Promet vozilima stanara naselja Gračani u vrijeme zabrane bit će dopušten samo iz smjera Markuševca i Jazbine. Zatvara se i Ksaverska cesta od Jandrićeve do Gračanske i Ulica Mlinovi od Gračanske do Jandrićeve, a promet će se odvijati obilazno Jandrićevom ulicom zbog čega se u njoj sasvim zabranjuje zaustavljanje i parkiranje vozila. Sutra se zatvara i Prilaz kraljičinu zdencu od Šestinske ceste do Šestinskog lagvića.

Sukladno prethodnoj suglasnosti Općine Bistra, za sav promet, osim vozila s dozvolom i akreditacijom, na području Gornje Bistre zatvaraju se sljedeće ceste: Sljemenska cesta, Bolnička, Ribnička, Bajzečeva, Radićeva, Vinogradska, Sejurska, Strojarska, Tesarska i Gorska ulica sutra od 7 do 20.30 sati i u četvrtak od 7 do 21.30 sati. Promet vozilima stanara Gornje Bistre u vrijeme zabrane bit će dopušten samo zbog dolaska i parkiranja u dvorištu obiteljskih kuća.

Sukladno prethodnoj suglasnosti Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije, za sav promet, osim vozila s dozvolom i akreditacijom, zatvorit će se Sljemenska cesta od Pila do Hunjke sutra od 9.30 do 20 sati i u četvrtak od 9 do 20 sati.

Alternativni pravci

Zatvaranje i preusmjeravanje prometa te privremena regulacija prometa označit će se odgovarajućom prometnom signalizacijom, a na blokadnim punktovima prometom će upravljati policijski službenici i redarska služba.

Slijedom privremene regulacije prometa i preusmjeravanja na alternativne pravce, ostavljena je mogućnost prometovanja vozila alternativnim pravcima: Mirogojskom cestom, Remetskom cestom, Kamenitim stolom, Ulicom Šušnjići i Kvintičkom ulicom do Gračanske, zatim Ulicom Jazbina i Štefanovec do mjesta zabrane prometa, kao i pravcem Pantovčak, Šestinski vijenac, Šestinskom cestom, Mlinovima, Jandrićevom i dalje Ksaverskom cestom prema Ribnjaku. Iz Grada mole za poštivanje navedenih regulacija i razumijevanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:45