Župnik na slavlje s prijateljima potrošio oko 50 tisuća kuna

Župnik Josip Ružman zakupio je restoran Phoenix u Starom Čiču i na Uskrsni ponedjeljak organizirao proslavu svojeg rođendana i imendana za 200-tinjak suradnika i prijatelja. Na popisu uzvanika našao se i ministar financija Ivan Šuker koji se na ručku ipak nije pojavio, a gosti su se, uglavnom časne sestre i svećenici, uz živu glazbu zabavljali do večernjih sati. Za organizaciju takve fešte trebalo mu je, prema procjenama ugostitelja, oko 50.000 kuna.



Imam svoje sponzore, a vlasnik restorana mi je prijatelj



Josip Ružman

Ružman je istaknuo da su je financirali njegovi “osobni sponzori”. Iako mu je rođendan bio prije gotovo tri tjedna, Uskrsni ponedjeljak učinio mu se kao idealan dan za slavlje. - Ma, ovo je ujedno slavlje za moj rođendan i imendan, koji je bio prije nekoliko dana. Za vrijeme korizme ne slavim pa je ovo bila prigoda.



No s Uskrsnim ponedjeljkom to nema veze, riječ je o privatnoj zabavi na koju su uglavnom pozvani moji bliski prijatelji i suradnici - rekao je Ružman. Kako je financirao feštu za toliko uzvanika, ipak nam nije htio otkriti. - Imam svoje sponzore. Primjerice, vlasnik restorana moj je dobar prijatelj - rekao je.



Na zabavi je bio prisutan i župnik iz Sesveta Vladimir Hren koji je nevoljko komentirao Ružmanovo slavlje. Budući da je u restoranu bila užarena atmosfera, nakratko je zbog buke morao izaći kako bi razgovarao s novinarima.



DOBRA ATMOSFERA

Uz živu glazbu zabava se nakon ručka nastavila do večernjih sati
- Oko 16 sati krećem kući, a naše okupljanje ne želim komentirati. Josip je moj prijatelj iz školskih dana, a slavlje je njegova privatna stvar - kratko je rekao Hren. Glasnogovornica zagrebačke nadbiskupije Matilda Kolić Stanić također nije htjela komentirati slavlje svojih kolega.



Vlasnik jednog popularnog zagrebačkog restorana, pak, potvrdio je da je Ružmanu za slavlje trebalo oko 50.000 kuna.  To se odnosi samo na ručak i piće jer se pretpostavlja da se prostor nije plaćao. Naime, takav je najčešće dogovor između vlasnika i klijenta koji jamči da će napuniti restoran - rekao je.



Velibor Panić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:51