KAO U FILMU 'POVRATNIK'

Britanski skijaš umalo ostao bez nogu: 'Zabio sam se u drvo, pa u čarapama bježao od vukova'

 Janveer Sandhu

Britanski skijaš pobjegao je od čopora vukova u čarapama nakon što je, dok je bio na odmoru u Bugarskoj, skijajući se slučajno skrenuo sa staze i zabio se u drvo.

Janveer Sandhu umalo je izgubio obje noge nakon što je skinuo pancerice kako bi mogao pobjeći od predatora koji su ga lovili kroz dubok snijeg.

- Nisam pao u nesvijest, no bio sam u šoku. Krv mi je od udarca u stablo curila iz nosa. Tada sam ugledao tri vuka na samo 30 metara udaljenosti koji su krenuli prema meni. Počeo sam trčati uz planinu. Penjao sam se oko 45 minuta, bilo je teško. Zapao sam u snijeg do struka. Još uvijek sam bio u pancericama pa sam ih se morao riještiti. Nisam razmišljao o nogama, samo sam htio preživjeti.

30-godišnjak je kazao kako se uspio popeti na drvo, gdje je proveo ledenu noć i jeo snijeg kako ne bi dehidrirao.

Tijekom noći ugledao je svjetiljke tima za spašavanje no bili su predaleko da bi ih dozvao, a nije imao ni signala na mobitelu.

Kad se razdanilo, usudio se sići s drveta i hodao je satima prije nego li je došao do ceste gdje ga je pronašla jedna obitelj iz Rumunjske i odvela na sigurno.

Ipak, mladi skijaš koji je završio u bolnici u Sofiji zbog ove bi ledene avanture mogao ostati bez desnog palca.

- Najbolja stvar koja mi se dogodila jest kad sam vidio auto. 'Preživjet ću', pomislio sam - ispričao je Sandhu koji je kazao kako je nakon nesreće pogledao film s Leonardom DiCaprijem 'Povratnik' i kako su ga mnoge scene podsjetile na trenutke koje je i sam proživio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:56