PROTIV ZLOSTAVLJANJA

'DOSTA MI JE DA SE PREMA MENI PONAŠAJU KAO PREMA SEKSUALNOM OBJEKTU! JESU LI SISE ONO ŠTO ŽELIŠ?' Žena nasred ulice grudima nasrnula na 'zlostavljača'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.11.2017. u 22:45

 

Mlada brazilska kazališna glumica napala je muškarca na ulici - kao dio bizarne kampanje protiv zlostavljanja.

Djevojka je stajala i dijelila letke, a onda uhvatila muškarca koji je prolazio kraj nje i oborila ga na pod.

Počela je vikati kako je dosta da je diraju i zlostavljaju dok pokušava raditi svoj posao, a napadnuti muškarac molio ju je da ga prestane tući tvrdeći da je bio u kupovini sa svojom suprugom i da nije učinio ništa pogrešno.

No ljutita žena je nastavila: - Dosta mi je da se prema meni ponašaju kao prema seksualnom objektu. Jesu li sise ono što želiš? - vikala je, a onda skinula majicu i ogolila grudi.

Sjela je na njega i počela ga šamarati, a onda se nagnula i protrljala grudi o njegovo lice, dok su zapanjeni prolaznici incident snimali svojim mobitelima.

Idejni tvorac kampanje Fausto Ribeiro objasnio je kako su željeli upozoriti na nešto što se događa svakog dana 'našim sestrama i prijateljicama'.

- Željeli smo muškarce prisiliti da odgovornije razmišljaju o svojim postupcima i posljedicama - kazao je.

Snimka koja je ubrzo objavljena na internetu pregledana je više od milijun puta, no ubrzo je uklonjena zbog teških kritika. Ponovno je objavljena tek nakon što je izbio skandal s moćnim hollywoodskim producentom Harveyjem Weinsteinom kojeg su brojne žene optužile za seksualno zlostavljanje.

 

Izdvajamo