NESRETNI RIBAR

FOTO: MLADIĆ IZ MORA IZVUKAO RIBU, HTIO JE POLJUBITI ZA SREĆU, A ONDA JE JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU 'Stalo mu je srce, prestao je disati...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 14.10.2017. u 09:40

Sam Quilliam / Facebook

 

Svaki će vam gurman reći da dobra riba prije svega mora biti svježa, no jedan se engleski mladić skoro ugušio kad mu je živa, 14 cm dugačka živa riba zapela u grlu, pišu britanski mediji.

Dvadesetosmogodišnji ribar iz engleskog Bournemoutha, Sam Quilliam, prošli je tjedan pecao u luci Boscombe u južnoj Engleskoj.

Izvukavši iz mora ulov, ribu dugačku četrnaestak centimetara (na fotografiji dolje), prinio ju je ustima da je, kako nalaže tradicija, poljubi za dobru sreću, no u trenutku nepažnje riba mu je kliznula iz ruku i uletjela u grlo.

, Image: 10358937, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Food and Drink Photos
Profimedia, Food and Drink Photos

Riba list (švoja) koja je uletjela ribaru u usta

 

Zbog peraja i škrga zapela je u dušniku. Kad su do njega stigli djelatnici hitne pomoći, ustanovili su da je došlo do srčanog zastoja te da je mladić već prestao disati.

- Nije bilo vremena za vožnju do bolnice. Najprije je iz dušnika trebalo izvući ribu, a to nije bio nimalo lagan posao - rekao je jedan od bolničara. Ribu su iz mladićeva dušnika uspjeli izvući pincetom i spasili mu život.

Djelatnici hitne pomoći kazali su da neće imati posljedica zbog srčanog zastoja.

Nakon što se oporavio, Quilliam je zahvalio prijateljima koji su ga održavali na životu do dolaska hitne. Kazao je kako je riba koju je upecao bila premala da je zadrži, no prije nego je baci natrag u more, htio se našaliti pred svojim prijateljima.

- Kad sam upecao ribu, skinuo sam je s udice i htio poljubiti za sreću prije nego je bacim natrag u vodu. No, ona je skočila iz mojih ruku ravno u usta i doslovno otplivala ravno niz moje grlo. Trčao sam po molu kao bezglavo pile i onda se onesvijestio. Steve, Matt i liječnici napravili su sjajan posao i spasili mi život. Vrlo lako sam mogao umrijeti i sretan sam što sam još živ. Osjećam se puno bolje sada, kao da sam dobio na lotu. Moja obitelj i ja smo im stvarno zahvalni – kazao je mladi ribar.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo