ZDRAV ŽIVOT

FOTO Otkrio TAJNU DUGOVJEČNOSTI: Bivši Mister Universe navršio 100 GODINA

In this Friday, March 16, 2012 photo, Indian body builder Manohar Aich flexes his muscles as he poses for a photograph in a gymnasium in Kolkata, India. Aich, who is only 4 foot 11 inches (150 centimeters) tall, won the Mr. Universe title in London way back in 1952. Happiness and a life without tensions are the key to his longevity, said Aich, who turned 100 on March 17. (AP Photo/Bikas Das)
 Bikas Das/AP Photo

KOLKATA, India -- Bivši Mister Universe koji je nedavno navršio 100 godina rekao je kako su sreća i život bez napetosti ključ dugovječnosti, piše The Huffington Post.

Manohar Aich, koji je visok samo 1,5 metar, prešao je mnoge prepreke u životu, uključujući siromaštvo i boravak u zatvoru, gdje je počeo intenzivno trenirati, a slavu je postigao body buildingom.

Njegova djeca, unuci i praunuci okupili su se kako bi proslavili njegov rođendan koji je bio u subotu.

Napinjući svoje mišiće i pokivazjući krezubi osmijeh, Aich je rekao kako je njegova mogućnost da lako podnese nevolje i ostane sretan tijekom teških trenutaka zaslužna za njegove godine.

To, i jednostavna dijeta od mlijeka, voća i povrća sa rižom, lećom i ribom, kaže, održali su ga zdravim. Uz to, kaže, ne puši i nikad nije taknuo alkohol.

"Nikada nisam dopustio da me satre ikakva napetost. Od malena sam se morao boriti da zaradim novac, no bez obzira na situaciju, uvijek sam bio sretan", rekao je Aich.

Nakon godina pobjeđivanja na mnogim natjecanjima, zaradio je i titulu "džepnog Herculesa", zbog svoje visine.

Manji srčani udar koji je doživio prošle godine onemogućio mu je da više diže utege, pa sada pazi na mlade body-buildere u svojoj teretani.

Najviše žali što do sad nije upoznao svoju slavnu "kopiju" Arnolda Schwarzeneggera, ali kaže kako je zato pogledao puno njegovih akcijskih filmova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:38