POMUTNJA U HUDSONU

'HALO, POMOZITE, U ZAKLJUČANOM AUTU JE SMRZNUTA STARICA' Ljudi u panici zvali policajce, ono što su pronašli na parkiralištu šokiralo je čitav grad

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.12.2016. u 11:45

HUDSON POLICE DEPARTMENT

Policija u američkoj saveznoj državi New York morala je razbiti staklo i provaliti u automobil u kojem se, tvrdili su zabrinuti građani koji su ih panično zvali na telefon, smrznula starija gospođa.

Kad su policijski službenici izašli na teren, a taj dan u gradu Hudsonu bilo je minus 13 stupnjeva Celzijevih, parkirano vozilo bilo je potpuno zatrpano snijegom.

- Izgledalo je kao da je ondje bilo cijelu noć. Ugledali smo ženu s maskom za kisik. Nepomično je sjedila na suvozačevu mjestu, rekli su policajci.

Kad su napokon došli do nje, prvo su uslijedili šok i nevjerica, a onda veliko olakšanje - u autu nije bila smrznuta starica, nego lutka u prirodnoj veličini. Izgledala je potpuno stvarno - na sebi je imala naočale, svu odjeću, čak i zube te cipele.

Policija je poslije pronašla i vlasnika, kojeg je njihova akcija spašavanja prilično uzrujala, piše BBC.

Objasnio im je kako lutku koristi za vježbanje prve pomoći.

- Bio je ljutit. Vikao je na narednika i psovao. Ovo neka bude upozorenje svim građanima - ostavite li lutku koja sliči živome čovjeku u zaključanom automobilu na minusu, nećemo se ustručavati - razbit ćemo vam staklo, što god vi mislili o tome, izjavio je šef policijske postaje.

ELIPSO

Izdvajamo