BIZARNA KRAĐA

LJUTITA OBJAVA ŽENE KOJU SU POKRALI U ZAGREBU 'Za nećakinju sam kupila Zdravoljupca. Pogledajte kako su mi ga ukrali dok sam se vraćala iz dućana!'

Zagreb, naselje Špansko, nedjelja ujutro, susjedstvo još spava. Mlada žena biciklom se vraća s tržnice, na pješačkom prijelazu ispada joj vrećica. I dok se ona okreće i vraća se po nju, na ulici koči automobil, čovjek iz njega uzima vrećicu i bježi. A u njoj - plišana igračka!

Stvarni događaj ili fake news? Šala, dobro staro trolanje ili reklama? Iz prepiske u popularnoj Facebook grupi “Zakaj volim Špansko” u kojoj je ta žena objavila ovu informaciju ispada da je netko doista - oteo Zdravoljupca. I to više ni manje, nego Krušku Klaru.

“Prije 20 minuta mi je na zebri ispala vrećica s plišanim Zdravoljupcem i dok sam sišla s bicikla, bijeli auto je stao, pokupio ga i odvezao se. Bijeli auto s crvenom crtom na kojoj nešto piše. Ako ga je netko vidio, pliz help”, napisala je žena.

Ispada da kradljivac nije ni znao što uzima, jer plišanac je bio sakriven u vrećici, pa je Klara tako postala slučajna žrtva. Lopov se vjerojatno nadao boljem ulovu, poput mobitela ili novčanika. Vjerojatno već znate, Zdravoljupci su Konzumove plišane igračke oko kojih se prošlog tjedna mnogo raspravljalo po društvenim mrežama.

Bilo kako bilo, među brojnim reakcijama na objavu korisnice Fejsa iz Španskog, od onih koji su je podbadali pa do onih koji su joj velikodušno nudili svoje naljepnice i savjete kako da ih kupi putem interneta, nitko od brojnih članova grupe nije imao informacije o automobilu.

“Sigurno je auto ukraden dan ranije kako bi izveli ovu pljačku”, šalio se jedan, “možda je plišanac sam pobjegao”, posumnjao je drugi, a treći joj je dao savjet: “Idi doma i čekaj poziv otmičara, i ne zovi policiju ako plišanca želiš vidjet živog...”.

“Više ne lovimo Pokemone, nego Zdravoljupce”, netko je “mudro” zaključio na kraju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:38