UPOZORENJE SVIMA

NASTAVNIK POKAZAO STRAVIČNE POSLJEDICE ENERGETSKIH PIĆA Pio ih je pet do šest dnevno: 'Razmislite još jednom, meni su doslovce izgrizli jezik'

 
 Screenshot / Dan Royals/Get It Off Your Chest

Australac koji živi i radi u Aziji, Dan Royals, inače nastavnik, podijelio je s poznanicima na Facebooku strašne posljedice koje je na njegov jezik ostavila konzumacija u prosjeku šest energetskih pića dnevno. Fotografiju jezika koji izgleda ‘izjedeno’ ili opečeno, objavio je u grupi Get It Off Your Chest, no ona se svejedno proširila društvenim mrežama i medijima.

- Tko pije energetska pića? Jeste li ovisni o njima? Razmislite još jednom. Evo što to sra** može napraviti jeziku, a zamislite što onda radi unutarnjim organima. Sve donedavno, kad mi se jezik počeo ‘guliti’, pio sam najmanje pet do šest energetskih napitaka dnevno i svaki dan perem zube. Otišao sam doktoru i evo! Otkrio sam da su uzrok promjena na jeziku kemikalije u piću. Doslovce vam ‘izjede’ jezik - napisao je Australac želeći upozoriti ostale.

Priznao je i da je pušač, no liječnik mu je rekao da je uzrok ovom stanju samo previše energetskih pića. Nije doduše naglasio, no izvjesno je da je toliku količinu napitaka pio ipak kroz određeni period, piše The Sun.

Screenshot / Dan Royals/Get It Off Your Chest

Stručnjaci već dulje vrijeme upozoravaju na opasnosti prevelike konzumacije energetskih pića. Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da je istraživanje pokazalo da ovakva vrsta napitaka uništava zube i usnu šupljinu, a i povezali su ih s predoziranjem kofeinom, dijabetesom, pretilošću, spontanim pobačajima te neurološkim i kardiovaskularnim problemima kod djece i tinejdžera.

U Velikoj Britaniji već neko vrijeme traje kampanja kojom se želi zabraniti konzumaciju energetskih pića mlađima od 16 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:38