SUSJEDIMA POREMETILA SAN

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ ZAVRŠIO NA SUDU Tužila stanodavce jer su tražili da ode liječniku zbog hrkanja: 'Prestanite me gnjaviti, smanjite mi stanarinu'

 
 Profimedia, Alamy

Neobičan slučaj dogodio se u kanadskom Quebecu kada se jedna Kanađanka žalila da je stanodavci maltretiraju jer su je tražili da potraži pomoć stručnjaka zbog hrkanja, piše BBC.

Tužila je svoje stanodavce Odboru za iznajmljivače stanova u Quebecu i tražila da joj smanje iznos najamnine zbog tog slučaja.

Sud pri odboru za iznajmljivače odlučio je u korist njezinih stanodavaca i odbio njezin zahtjev jer smatraju kako nije postupila dobro kada je odbila otići liječniku zbog preglasnog hrkanja.

Problemi su počeli u rujnu 2016. godine kada je ista žena iz Quebec Cityja u 3 sata usred noći primila poziv od svojih stanodavaca da su se njezini susjedi, koij žive na katu ispod nje, žalili zbog hrkanja koje je dolazilo iz njezina stana, navodi se u odluci odbora objavljenoj u rujnu ove godine.

U listopadu su se pojavili na njezinim vratima kako bi pokušali naći rješenje za ovu neugodnu situaciju.

Zanimali su se za njezino zdravlje te joj uručili dvije kutije proizvoda koji mogu riješiti problem hrkanja. Sljedećeg dana, Kanađanka je na vratima pronašla karticu na kojoj je bio zapisan termin kod liječnika i poruku: 'Pobrini se za sebe'.

Stanodavci su se pojavili nekoliko tjedana kasnije kako bi ju upitali je li poduzela nešto vezano za hrkanje.

U prosincu joj je prekipjelo i zamolila ih je da ju prestanu gnjaviti. Ubrzo je stigao i odgovor stanodavaca. Zamolili su je da riješi situaciju ili će poduzeti mjere da joj se otkaže stan. Njezini susjedi su se žalili da ih je njezino hrkanje držalo budnima preko vikenda te da su svoju susjedu čuli da hrče tijekom dana nakon noćnih smjena između ponedjeljka i petka. Ona se žalila kako su joj ponekad znali lupati po stropu ne bi li ju upozorili na hrkanje.

Iznoseći svoju obranu sudu, stanarka se žalila kako zbog ovog spora nije mogla uživati u stanu koliko je htjela te da je oklijevala pozivati goste u svoj stan kako bi gledali televiziju.

Tvrdi da je zbog toga počela spavati u dnevnoj sobi, imala je loš san te je pala u depresiju zbog koje je bila na bolovanju tri mjeseca.

Sud pri odboru za iznajmljivače istaknuo je kako se od stanara u pokrajini Quebec očekuje da toleriraju normalnu razinu buke u stambenim zgradama, no da glasno hrkanje ove stanarke ne spada u tu kategoriju.

- Disanje je normalno, ključno i nezamjenjivo, ali hrkanje nije normalno i ako se pojavljuje u pretjeranom obliku nužno je potražiti pomoć liječnika, navodi se u zaključku.

Obzirom da stanarka vjerojatno pati od poremećaja u snu, smatraju, bila je njezina odgovornost da potraži savjet liječnika. Tvrde da nije bilo pošteno prema njezinim susjedima da pate zbog njezina nečinjenja. Ističu da su stanodavci djelovali u okviru svojih prava da riješe ovu neugodnu situaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:31