INCIDENT

'OSJEĆALA SAM SE PONIŽENO' Ugledna sportska djelatnica ostala bez teksta zbog postupka djelatnice na šalteru: 'Strašno su me povrijedili'

 
 Twitter

Velika američka aviokompanija Southwest Airlines sa sjedištem u Dallasu ispričala se nakon što je jedna od njezinih djelatnica kalifornijsku košarkašku trenericu zamolila da dokaže da je majka vlastitog sina.

Bjelkinja Lindsay Gottlieb i njezin zaručnik Patrick Martin, Afroamerikanac, oboje su nazočili nemilom događaju te su djelatnici na šalteru za prodaju karata pokazali putovnicu njihova sina.

Nakon što je vidjela putovnicu, djelatnica je tražila još jedan dokaz, poput objave na Facebooku ili rodnog lista.

Aviokompanija je poručila da će ovaj slučaj iskoristiti kako bi podučili svoje zaposlenike.

Gospođa Gottlieb, koja trenira žensku košarkašku ekipu na Sveučilištu u Kaliforniji na Twitteru je incident nazvala ponižavajućim i bezosjećajnim.

Twitter
Lindsey Gottlieb sa svojom obitelji

- Zgrožena sam što mi je nakon 50-ak avionskih letova sa svojim jednogodišnjim sinom djelatnica rekla da moram dokazati da je on moj sin, unatoč tomu što posjeduje putovnicu, napisala ja Gottlieb.

- Rekla je da je razlog činjenica da on ima drugačije prezime. Ja bih rekla da je to zato što mu je koža drugačije boje, napisala je na Twitteru.

Prema pravilniku Southwest Airlinesa, kontrolor karata mora provjeriti dob djeteta u zračnoj luci uz pomoć identifikacije fotografije, ali ne postoji pravilo o obaveznom poklapanju prezimena djeteta i osobe u pratnji na domaćim letovima.

Ističu da su kontaktirali gospođu Gottlieb i ispričali se ukoliko je interakcija s njihovom djelatnicom bila neugodna za njezinu obitelj.

- Povrijedili su me, to nije u redu, rekla je za CBS.

Na Twitteru je napisala da se njezina obitelj osjeća dobro, ali da se takvi incident češće događaju roditeljima koji nisu bijele rase.

Smatra da je njezina dužnost ukazati na ovakve incidente i poručiti da to nije u redu.

- Možda će to pomoći mome sinu, koji je mješovite rase i bit će takav cijeli svoj život, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:23