ECO FRIENDLY

OVO JE PROKUŠANI PRIRODNI IZOLATOR ZA BORBU PROTIV VISOKIH VRUĆINA Klimu ne treba ni paliti, a štiti i od komaraca, a jedina mana je, ne miriše lijepo

 
 Facebook / Twitter

Toyota Corolla s fotografija, čak i u Indiji gdje stvarno svašta vozi po cestama izaziva puno pažnje, a nakon što je jedan korisnik podijelio fotografije automobila na Facebooku, novinari lokalnog Hindustan Timesa potrudili su se doznati zašto je smeđa Toyota toliko neobična.

Vlasnica je Sejal Shah iz Ahmedabada koja je kao zaštitu od nesnosnih vrućina, koje sada u tom dijelu svijeta dosežu i do 45 stupnjeva Celzija, kompletan automobil prekrila kravljom balegom!

Tvrdi da je ova jedinstvena zaštita sjajan izolator te da je vožnja u automobilu prekrivenim kravljim izmetom prava blagodat.

S druge strane kaže i da kad su zimi temperature vrlo niske izmetom obložen automobil odlično zadržava toplinu.

“Vrućina postaje nepodnošljiva. Koristim kravlju balegu u svojoj kući za podove pa mi je palo na pamet da nešto slično napravim s automobilom”, izjavila je za Hindustan Times.

“Nanošenje kravlje balege na automobil ne samo da osigurava podnošljivu temperaturu u kabini već pomaže i u smanjenju zagađenja”.

“Štetni plinovi koji se oslobađaju kod korištenja automatskog klima uređaja povećavaju temperature i doprinose globalnom zagrijavanju”, pojasnila je Shah ekološku komponentu prekrivanja svog automobila kravljim izmetom.

Premda bi ovaj slučaj većina čitatelja mogao djelovati bizarnim, u ruralnim dijelovima Indije je česta praksa prekrivanje zidova i podova kuća kravljim izmetom kao prirodnim izolatorom od vrućine ili hladnoće.

Usto, kravlji izmet odbija komarce, a smatra se i prirodnim dezinfekcijskim sredstvom. Međutim, bez obzira na sve to sumnjamo da još i lijepo miriše…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:05