ZAŠTITNI ZNAK

Tuga u praškom ZOO-u: U igri na užadi slučajno se objesila gorila Tatu

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 27.07.2012. u 19:48

AP

Pokušaji oživljavanja nesretne životinje na koncu nisu uspjeli.

PRAG - Zoološki vrt u Pragu, čiji je gorila zaštitni znak, žali zbog slučajne smrti Tatua, petogodišnjeg mužjaka koji je pozornost šire javnosti privukao kao prvi mladunac gorile okoćen u zatočeništvu a snimka njegova dolaska na svijet u svibnju 2007. izravno se prenosila na internetu.

"Ovo je najtužniji događaj u praškom zoološkom vrtu nakon katastrofalne poplave u kolovozu 2002. koja je uništila velik dio naše ustanove", rekao je direktor Miroslav Bobek.

Životinja se slučajno objesila u petak ujutro igrajući se među užetima postavljenim u paviljonu. Čuvari su u to vrijeme bili na drugom kraju paviljona, dodao je direktor u priopćenju.

Odmah su dotrčali ali nisu mogli pristupiti reanimaciji dok "šmrkom nisu udaljili druge članove čopora". Pokušaji oživljavanja nesretne životinje na koncu nisu uspjeli. "Ženka Kamba, najstarija u čoporu, nikako se nije htjela odvojiti od Tatua", piše u priopćenju praškog zoološkog vrta.

Ta je ustanova poznata po svojim projektima za očuvanje te zaštićene vrste. Među inim, ima i internetsku stranicu na kojoj objavljuje novosti o gorilama diljem svijeta i pruža mogućnost uplate donacija putem tekstualnih poruka.

Izdvajamo