SUMANUTO

VIDEO: MRTVA PIJANA PROVALILA U ZOOLOŠKI VRT Mislila je da je dobra ideja podragati tronogog tigra... Tigar se s tim nije složio

 Screenshot/Omaha Police

Jacqueline Eide (33) završila je u sveučilišnoj bolnici Creighton u Nebraski nakon što ju je na 'Noć vještica' tigar u Henry Doorly zoološkom vrtu u Omahi ugrizao za lijevu ruku kada ga je krenula podragati.

Radnici zoološkog vrta pozvali su hitnu kako bi smirili Eide koja se ponašala vrlo agresivno i djelovala pijano, izvijestila je policija.

Glasnogovornik policijske postaje u Omahi, James Shade, kazao je kako su pregledali snimku nadzorne kamere kako bi vidjeli kako se Eide ušuljala u zoo prije radnog vremena i je li imala pomagače.

- Incident smo istražili i shvatili da je Eide neovlašteno ušla u zoološki vrt kako bi podragala tigra. Kada je posegnula prema kavezu, tigar ju je ugrizao za ruku, nakon čega je prevezena u bolnicu.

Djevojku je teško ozlijedila Mai, 18-godišnja malezijska tigrica koja je jednu nogu izgubila nakon što je upala u klopku, a potom su joj je veterinari amputirali kako bi preživjela. Dvije godine se oporavljala, a 2003. stigla je u zoološki u Omahi gdje je uspješno svladala kretanje na tri noge i podigla tri mladunca. Radnici u zoološkom tvrde da je Mai vrlo prijateljski raspoložena prema ostalim životinjama, no da je još uvijek nepovjerljivija prema ljudima nego druge divlje mačke koje su odrasle u zatočeništvu, vjerojatno zbog traume koju je ranije preživjela.

Istraga se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 10:22