SPRDNJA U GRADU

VIDEO: POGLEDAJTE KRUŽNI TOK O KOJEM BRUJI CIJELI SPLIT Ovo je splitska verzija Stonehengea, pokrenuta i velika anketa: 'Što ćemo staviti u sredinu?'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.02.2019. u 15:15

Hanza Media

 

Privremeni kružni tokovi na oba kraja Bračke ulice u Splitu najavljeni su kao početak uređenja ove prometnice koja već 20 godina čeka uporabnu dozvolu.

Splićani se danima 'zabavljaju' raspravama o čak 600 tisuća kuna vrijednom privremenom rješenju čija uloga je usporavanje, ali i stalno propuštanje prometa. Uz sve to, na rotor pored hotela Radisson Blu jučer su postavljeni betonski pitari u koje će biti posađeno zelenilo, prenosi Splitski dnevnik.

Splićane je ovaj potez potaknuo da se na Facebooku narugaju ovom čudu suvremene arhitekture.

Dnevna doza splitskog nereda pokrenula je danas anketu u kojoj građani glasaju o vrsti “umjetnog bilja koje žele u sredini onog prekrasnog rotora”. Za sada su većinu glasova osvojile palme.

 

 

Facebook stranica Megatroll Split usporedila je rotor sa splitskim Stonehengeom, a njihovi pratitelji su predložili da se u sredinu postavi fontana ili bar selfie stup.

'U sredini je labirint. Tko ga riješi, dobije posao u Pointa', objasnio je jedan komentator.

“Šta je Dedal pokraj Geoprojektova projekta i Pointove izvedbe iz Splita?”, pitaju se administratori Dnevne doze, uz poziv splitskom gradonačelniku da brendira grad.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo