MOMENTALNI OTKAZ

VIDEO S NADZORNE KAMERE ŠOKIRAO CIJELU AMERIKU Policajac tješio prestrašnu ženu: 'Gospođo, ne brinite, mi ubijamo samo crnce...'

 
 Screenshot

Policajac iz američke države Georgije izazvao je ogorčenje javnosti nakon što se internetom proširila snimka na kojoj ženi u automobilu, koju je zaustavio radi rutinske provjere, govori da ne brine jer ‘oni ubijaju samo crnce’.

Greg Abbott najavio je odlazak s mjesta poručnika policije u Cobbu u Georgiji nakon što su mu nadređeni najavili otkaz, piše Washington Post. Abbott iza sebe ima više od 30 godina policijske službe i na beneficije u mirovini uvelike će utjecati odluka hoće li mu uručiti otkaz ili će prihvatiti njegovu ostavku.

Na snimci nadzorne kamere vidi se da Abbott zaustavlja vozačicu u rutinskoj kontroli u srpnju prošle godine. Ona je očito uzrujana i odmah objašnjava policajcu da je spustila ruke samo kako bi dohvatila mobitel jer je ‘vidjela previše videa u kojima policajci…’

- Ali vi niste crnkinja, ne brinite. Sjećate se, mi ubijamo samo crnce. Da, samo crnce ubijamo, zar ne? Svi videi koji ste vidjeli, na njima samo crnce ubijamo, je li tako - kaže joj Abbott.

Poručnika su na konferenciji za novinare opisali kao ‘časnog policajca’ koji je napravio veliku grešku. - Ne znam što misli, ali znam što je rekao - dodali su na konferenciji.

Policijski je odjel za neprikladne rasističke komentare saznao u srijedu nakon što su vidjeli video kojeg se dokopala ABC-jeva televizija WSB. Do kraja istrage Abbott je suspendiran, no njegov odvjetnik kaže da u potpunosti surađuje i da njegovu izjavu treba promatrati u kontekstu.

Šef policije pak kaže da bez obzira na kontekst izgovora za ovakav komentar - nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:10