DIRLJIVE SCENE

FOTO, VIDEO: DJEČAK IZ AFGANISTANA NAPOKON UPOZNAO SVOG IDOLA Zagrlio je Messija čvrsto i nije se htio odvojiti od njega

 Twitter

Dječak iz Afganistana čija je fotografija u improviziranom dresu Lionela Messija početkom godine obišla internet, napokon je upoznao svog idola.

Njegova je fotografija privukla pažnju javnosti nakon što je objavljena na Messijevoj fan stranici, što je pokrenulo masovnu potragu za dječakom. Saznalo se ubrzo da se radi o šestogodišnjem Ahmadiju Murtaziju iz Jaghorija, sjeverozapadno od Kabula.

Sada, gotovo 11 mjeseci kasnije, Vrhovni odbor za SP 2022 u Kataru objavio je seriju fotografija na društvenim mrežama koje prikazuju prvi sastanak Messija i malenog Ahmadija.

Sa svojim herojem Ahmadi se susreo u katarskoj Dohi gdje bi Barcelona trebala odigrati prijateljsku utakmicu protiv momčadi Al Ahli iz Saudijske Arabije.

'Ovo je slika koju je svijet želio vidjeti. Šestogodišnji dječak sanjao je o upoznavanju sa svojim herojem, Messijem, i sada se to konačno i ostvarilo', napisali su u tweetu uz video koji prikazuje njihov prvi susret.

Drugi video prikazuje Messija kako za ruku drži malenog Ahmadija koji nosi pravi Barcelonin dres.

Ahmadi je dobio dva potpisana dresa i nogometnu loptu još u veljači, a njegov otac je to opisao kao jedan od najsretnijih trenutaka u životu njegovog sina.

Otac Arif kazao je kako je malenom Ahmadiju dres od plastične vrećice pomogao napraviti njegov stariji brat jer obitelj nije imala novaca za pravi.

Nakon objavljene priče u siječnju, Ahmadijeva obitelj je bila primorana napustiti Afganistan i preseliti se u Pakistan zbog prijetnji koje je obitelj dobivala.

Arif je kazao kako je primio 20 do 30 anonimnih poziva pri čemu su ga pitali zašto uči sina o nogometu, a ne o Kuranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:21