17. PUT

FOTO: ODRŽAN JOŠ JEDAN 'DAN BEZ HLAČA' Unatoč polarnoj hladnoći, brojni Njujorčani provozali se metroom samo u gaćama

 
 Profimedia, SIPA USA

Zabundani Njujorčani ovoga su vikenda mogli svjedočiti neobičnom prizoru: stotine ljudi provozali se podzemnom željeznicom bez hlača. Na taj su način obilježili tradicionalni 'Dan bez hlača', te pokazali da su dovoljno hrabri da se skinu u javnosti, ali i da to učine unatoč polarnoj hladnoći koja je ovih dana okovala istočnu obalu SAD-a.

Ova neobična tradicija započela je prije 17 godina kao zafrkancija grupe prijatelja, no ubrzo se proširila New Yorkom, ostatkom SAD-a, ali i svijeta.

Postupak je jednostavan: oni koji žele sudjelovati, dođu obučeni u podzemnu željeznicu, no onda bez riječi počnu skidati odjeću dok ne ostanu samo u gaćama. Sve sudionike se potiče da se ponašaju potpuno normalno, a ako ih netko pita što se dogodilo, da samo hladnokrvno odgovore: 'Oh, zaboravio sam obući hlače.' Svi sudionici na kraju završe na trgu Union gdje je fotografiraju za uspomenu.

S vremenom je Dan bez hlača postao omiljena njujorška tradicija u kojoj sudjeluju brojni građani, ali i turisti, glazbenici bez hlača sviraju po stanicama podzemnih željeznica, neki se čak odvažuju otići na posao samo u gaćama. Sudionici kažu kako im je Dan bez hlača pomogao da se osokole izaći iz svoje zone sigurnosti i kako se svake godine odlično zabave.

Pogledajte galeriju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:42