OBITELJSKA TVORNICA NOVCA

SAZNAJTE KOLIKO SESTRE KARDASHIAN ZARAĐUJU VIŠE OD VAS Online kalkulator računa koliko brzo zarade vašu godišnju plaću. Rezultat je depresivan

 
Sestre Kardashian
 Danny Moloshok / REUTERS

Svi znamo da je obitelj Kardashian bogata. Svi znamo da zarađuju velike količine novaca, no koliko je to zapravo? Takve apstraktne činjenice shvatit ćemo samo ako ih stavimo u kontekst.

Zahvaljujući online kalkulatoru koji je osmislio britanski brend odjeće Missy Empire, sad postoji i kontekst i možete usporediti svoju plaću s onima iz klana Kardashian. Upišete li svoju godišnju plaću, kalkulator će izračunati koliko je Kim Kardashian ili nekome drugome iz obitelji vremena potrebno da zaradi isti taj novac.

Da dobijete sliku o čemu se radi, u kalkulator smo upisali iznos godišnje prosječne plaće u Hrvatskoj. Kako smo u kolovozu objavili, prosječna neto plaća u Hrvatskoj iznosila je 6.025 kuna. Radi lakšeg izračuna upisali smo godišnji iznos mjesečne plaće od 6.000 kuna i nakon prebacivanja valute zaokružili na 11.200 dolara.

Taj iznos koji se u Hrvatskoj zaradi u 12 mjeseci Kim Kardashian zaradi za manje od dva sata, točnije za sat i 53 minute. Osim tog izračuna, s desne strane možete uživo pratiti koliko zarađuje iz sekundu u sekundu nakon što ste upisali iznos.

Screenshot / missyempire.com

Osim Kim Kardashian kalkulator uspoređuje i s Khloe, Kourtney, Kris, te Kyle i Kendall Jenner. Iznosi nisu ništa puno manji pa vas jedino možemo upozoriti da se nakon suočavanja sa stvarnošću možda nećete osjećati najbolje.

Svoju zaradu s onom obitelji Kardashian možete usporediti na ovom linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:04