PONUDA ŽIVOTA

SUPERLUKSUZNI FERRARI VRIJEDAN MILIJUN KUNA PRODAJE SE KAO STARO ŽELJEZO S cijenom po kilogramu vrijedi 1600 kuna! Evo kako i gdje je to moguće…

 
 Dongguan Police

Konkretni superluksuzni i supersportski Ferrari 599 GTB Fiorano s fotografija trenutno je u posjedu policije kineskog grada Dongguana, a oduzet je jer nije bio registriran i osiguran u trenutku kada je sudjelovao u jednom prometnom incident.

Prema kineskom zakonu to znači da više nikada ne može biti registriran ili vožen bilo gdje na području Kine. Sada se nudi po cijeni po kilogramu kao za staro željezo.

Dongguan Police

"U Uredu za upravljanje vozilima nema nikakvih informacija o ovom Ferrariju, tako da po zakonu nije prenosiv na bilo koga i ne može se voziti", rekla je glasnogovornica Trećeg narodnog suda Dongguana za britanski The Sun.

"Zato je cijena takva kakva jest. Vlasti ovaj Ferrari sada vide kao staro željezo i cijeni ga, preračunato, 347 dolara, no s obzirom na to da se nitko nije javio na oglas, cijena je spuštena za još 30 posto na 250 dolara.

Dongguan Police

Fotografije pokazuju kako je talijanski plemeniti bolid sa 6.0 V12 motorom od 600 KS koji se proizvodio od 2006. do 2012. godine prekriven debelim slojem prašine od dugotrajnog stajanja, ali se u opisu kaže da je motor u ispravnom stanju.

Dongguan Police

Uz dobro pranje i detailing ovom bi se Ferrariju vrlo brzo i jednostavno mogao vratiti stari sjaj.

Ne spominje se kilometraža vozila, no budimo iskreni, kilometraža nije bitna, ovo je plemeniti Ferrari koji će imati početnu cijenu od 250 dolara na skorašnjoj aukciji.

Dongguan Police

Čak i da ima 100.000 km, ovakav Ferrari za preračunato 1600 kuna nestvarna je pogodba, jer ovisno o godištu cijene se rabljenih danas prosječno kreću oko milijun kuna!

Jedino ostaje nejasno iz oglasa i kineskih zakona može li se automobile izvesti iz zemlje, ili mora ostati u Kini kupljen od strane kineskog državljana…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:09