VELIKI USPJEH

SVJETSKO PRVENSTVO U STEPU Hrvatska osvojila dvije zlatne medalje!

Za sjajnu prezentaciju Hrvatske i njezinih plesača na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj zaslužna je Step by Step Formacija Dr. Jazz u dječjoj kategoriji (koreografa J. Zajec) i sjajni Step by Step boys Tibor, Erik i Lucijan (koreografa V. Zajec i A. Maričić) koje ste imali priliku vidjeti u Supertalentu i za koje ćete imati priliku navijati u finalu tog showa.

Ništa manje sjajne nisu dvije srebrne medalje u najjačoj seniorskoj konkurenciji, koje su osvojile step formacija „Memories“ (koreografa L. Valjalo) i step mala grupa „Hit the road Jack“ (koreografa V. Zajec).

Na postolju su u većini kategorija sa hrvatskim plesačima stajali engleski, američki i kanadski plesači. Na Svjetskom prvenstvu, na kojem je sudjelovalo 25 zemalja sa svih kontinenata, Hrvatskoj je bila druga najbolja. Tome su pridonijeli i bronca T. Bertalanić u juniorskom solu, bronca F. Žuglić i K. Šilović u seniorskom paru, bronca T. Tkalčević u seniorskom solu i brončana medalja za odličnu juniorsku formaciju koju je osmislila A. Maričić.

- Sjajan je osjećaj kad iza tebe na pobjedničkom podiju stoje plesači iz SAD-a, Kanade i Rusije, zemalja s tradicionalno najboljim step plesačima, no upornost, trud, zalaganje, seminari i svakodnevno treniranje dali su rezultate, rekli su naši zlatni juniori i srebrne seniorke, koje su već par godina prvakinje Hrvatske u više step kategorija.

Svjetsko prvenstvo u stepu i show danceu za djecu, juniore i seniore održano je od 28. studenog do 4. prosinca 2017. u njemačkoj Riesi (Njemačka) održano je Svjetsko prvenstvo u stepu i show danceu za djecu, juniore i seniore. Na natjecanju je sudjelovalo oko 4000 natjecatelja iz 40 zemalja sa svih kontinenata čime je ovo natjecanje postalo jedno od najvećih natjecanja u plesu na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:54