URNEBESNI BOŽIĆ

VIDEO: NEODOLJIVA BAKICA POKUŠAVA SHVATITI NAPREDNU TEHNOLOGIJU Čini se kao da je u 85 godina života ništa nije iznenadilo kao Google Home

 
 Screnshot / YouTube

Jedna jako simpatična i znatiželjna bakica imala je velikih problema pokušavajući koristiti popularan pametni uređaj koji je dobila za Božić. No, to je nije spriječilo da pokuša, ali i da nasmije do suza sve oko sebe osim možda muža koji nije bio pretjerano impresioniran.

85-godišnja Maria Actis dobila je za Božić od unukove djevojke Google Home Mini, pametni zvučnik i pomoćnik u kući. Maria nije mogla izdržati da ga odmah ne isproba pa ga je stavila na kuhinjski stol i pred svima provjerila zašto su svi toliko oduševljeni ovom igračkom. Međutim, ispostavilo se da uređajem nije toliko lagano upravljati, pogotovo ako imate loš izgovor engleskog jezika pa je njezin unuk Ben Actis odlučio sve snimiti.

‘Baka je bila strašno uzbuđena što svima može pokazati svoj poklon, no trebala joj je pomoć pri korištenju. I ovo što vidite na snimci, takva je bila cijeli dan’, rekao je Actis za magazin People.

U videu Maria, Talijanka koja živi na Floridi, urnebesno viče na uređaj: ‘Drago mi je da sam te upoznala!’ Potom ga pita: ‘Kakvo je danas vrijeme?’ Zbunjeni Marijin muž samo je pitao kakva je to stvar kad je vidio suprugu da viče i daje naredbe nekakvom predmetu sa svjetlima.

Da bi aktivirali uređaj, korisnici u pravilu kažu ‘Ok, Google’ ili ‘Hej, Google’, no Marijin pokušaj je zvučao više kao ‘Ok, gu-gu’ i ‘Hej, ku-ku!’ Unatoč očitim pogreškama u govoru, Google Home u jednom trenutku prepozna njezino pitanje i odgovori joj kakvo je trenutno vrijeme vani. Maria nakon toga u šoku promatra uređaj i ponavlja: ‘Bojim se. Bojim se, ovo je čudo!’

Snimka bakice na YouTubeu je pregledana više od milijun i pol puta od 27. prosinca kad je objavljena, a nemoguće je pribrojati i sve ostale preglede koji su je učinili hitom. Video je prenijela i popularna stranica na Facebooku LADbible gdje je u četiri dana prikupila gotovo 10 milijuna pregleda.

Bena uopće ne čudi što mu je baka postala hit na internetu. ‘Ona ima gomilu ovakvih priča. Tako je primjerice pala s motora mom djedu dan prije vjenčanja, a on nije ni primijetio. Apsolutno je preslatka.’

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:37