VRŠNJAČKO NASILJE

STRAVA I UŽAS U SREDNJOJ ŠKOLI Dječak (13) umro nakon što je u tučnjavi na školskom dvorištu dobio udarac u glavu, tragedija je snimljena mobitelom

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.09.2019. u 11:53

Screenshot/YouTube

 

Trinaestogodišnji Diego umro je tjedan dana nakon što ga je vršnjak udario u školi.

Dramatični video objavljen na društvenoj mreži pokazuje kalifornijske srednjoškolce koji čekaju početak nastave. Iznenada, jedan udara Diega, a drugi ga onda baca na pod gdje nesretni tinejdžer ostaje ležati, javlja CBS Los Angeles.

Incident se dogodio 16. rujna u školi u Moreno Valleyu. Žrtva je bila devet dana na intenzivnoj njezi u kritičnom stanju, no nije mu bilo spasa i proglašen je klinički mrtvim.

"Njegova obitelj je pristala na doniranje organa jer žele da ova tragedija barem pomogne životu nekog drugog djeteta", priopćili su iz bolnice u Los Angelesu.

Napadači su uhićeni i zadržani u pritvoru. Zbog njihove dobi, nije otkriven njihov identitet.

U videu koji je snimljen mobilnim telefonom, napadač je započeo svađu dok je Diego razgovorom pokušavao smiriti stvar. Iznenada je dobio udarac u glavu. Drugi udarac je bio koban jer je dječak udario glavom u betonski zid.

Učenici koji su svjedočili napadu rekli su CBS-u da je Diegu odmah počela ići pjena na usta i izgledao je kao da ima epileptični napad.

Roditelji su kasnije ispričali medijima da škola ima povijest vršnjačkog nasilja. U proljeće su se tamo potukle dvije djevojke, a zaštitari su morali koristiti i suzavac da smire djecu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo