Atsushi Hirao/Shutterstock
Rashladite se

Najbolji recept za domaći sladoled ima samo četiri sastojka, gotov je za 10 minuta i uvijek uspijeva

Bazu možete obogatiti bilo kojim dodatkom po vlastitom ukusu

Jedini recept za sladoled koji će vam trebati ovog ljeta ima samo četiri sastojka i može vam poslužiti kao baza za bilo koji tip sladoleda koji volite - voćni, čokoladni, s orasima, lješnjacima, bademima, keksima... Ukratko, možete ga obogatiti bilo kojim dodatkom po vlastitom ukusu i nećete pogriješiti jer ovaj recept uspijeva uvijek. Dodatni plus je što vam za pripremu treba najviše deset minuta.

image

Sladoled možete obogatiti bilo kojim dodatkom po vlastitom ukusu

Goskova Tatiana/Shutterstock

Sastojci:

  • 400 grama slatkog vrhnja
  • 2 kisela vrhnja
  • 5 jaja
  • 10 žlica šećera

Priprema:

1. Istucite slatko vrhnje tako da dobijete čvrsti šlag i zatim u njega dodajte dva kisela vrhnja.

2. U odvojenoj posudi pomiješajte jaja i šećer te miješajte smjesu dok ne postane pjenasta.

3. Spojite prvu smjesu od slatkog i kiselog vrhnja sa smjesom od jaja i šećera, promiješajte i potom razdijelite na dva ili tri dijela te u svaki dio dodajte sastojke po želji.

4. To mogu biti rastopljena čokolada, ekstrakt vanilije, keksi, napolitanke ili neki drugi keksi, sok od limuna, komadići šumskog voća, mljeveni bademi, lješnjaci ili pistacije, ili bilo što drugo čega se sjetite.

5. Kad umiješate dodatke u osnovnu smjesu, stavite ju na hlađenje, izvadite desetak minuta prije posluživanja da bude kremasta baš poput pravog sladoleda iz slastičarne i uživajte.


13. kolovoz 2025 23:28