VODIČ PO SPLITU

Gdje na brunch, kavu, smoothie, pizzu, koktel i finu večeru u gradu pod Marjanom

Ako su vam dosadila uobičajena mjesta za odlazak na piće, ručak ili brzi zalogaj, sačuvajte ovaj popis kul mjesta

Neovisno o tome jeste li u Splitu u prolazu, dolazite li na vikend ili ostajete dulje, dobro će vam doći popis zanimljivih, atraktivnih i ugodnih mjesta na koja možete svratiti ako želite popiti dobru kavu, zdravi smoothie, vrhunski koktel ili čašu finog vina, odnosno pojesti bogati doručak, ukusnu pizzu, tanjur domaće tjestenine, sočni kolač ili neko kompleksnije jelo. Na popisu nisu samo mjesta u strogom centru, nego će vam poslužiti i kao putokaz da malo istražujete i druge kvartove, a za neke lokacije morat ćete se uputiti i do kojeg trgovačkog centra.

GDJE DORUČKOVATI
Ka’ doma

Adresa: Gundulićeva 26
Od domaće granole, smoothieja i svježe cijeđenih sokova, do pečenih jaja, omlet, brojnih salata i različitih drugih jela, Ka‘ doma je odlična adresa za doručak i brunch, a kroz cijeli dan možete nešto pojesti, popiti kavu ili koktel. Rade od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati, a u subotu od 9 do 18 sati.


Jo and the Sisters
Adresa: Ulica kralja Zvonimira 65A
Ako ne stignete sjesti u ovom malom, ali atraktivno uređenom lokalu i pojesti neki od njihovih bogatih sendviča i popiti svježe cijeđeni sok, kavu ili kombuchu, uzmite granolu, chia puding ili smoothie za ponijeti. Radnim danom su otvoreni od 7 do 15 sati, subotom od 8 do 14 sati, a nedjeljom 9 do 13 sati.

Gudin Pigeria
Adresa: splitski Pazar
Na splitskoj tržnici nedavno je otvorena Gudin Pigeria u kojoj nude različita jela od svinjetine. Nemojte propustiti poširana jaja u šalši, sendvič s dimljenom mortadelom i druga jela koja možete pojesti na klupama na tržnici dok se oko vas odvija trgovina i klasično splitsko zafrkavanje među prodavačima voća i povrća. Rade svaki dan od 8 do 22 sata.
image
Gudin Pigeria

GDJE NA KAVU
4coffee
Adresa: Hrvojeva 9
Na samom vrhu Hrvojeve ulice, nedaleko Đardina, nalazi se mali kafić s izvrsnom kavom. Nakon otprilike godinu dana pauze nedavno je ponovno otvoren, a ako ne ulovite mjesto, najbolje je da uzmete svoju kavu i prošećete do parka ili rive. Rade od utorka do nedjelje od 7 do 12:30 sati, a ponedjeljkom su zatvoreni.


Utopia
Adresa: Ul. Ruđera Boškovića 11
Atraktivno uređeni kafić u kvartu Split 3 u ponudi ima više vrsta specialty kava, a kod njih možete popiti i matchu, koju nabavljaju od poznatog hrvatskog brend, Materia. U ponudi imaju i limunade i prirodne sokove, kao i slatke zalogaje. Rade od 7 do 21 sat svaki dan osim nedjeljom.

Kava2
Adresa: Ante Starčevića 2/1
Splitski kafić odlične domaće pržionice Kava Family svojim gostima nudi malu oazu u obliku ugodne terase, izvrsnu kavu i poneku slasticu. Osim u Splitu, Kava Family svoje kafiće ima na Hvaru i na Visu, a njihove kave drže i brojni kafići diljem Hrvatske. Od ponedjeljka do petka rade od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 19 sati, a nedjeljom od 8 do 13 sati.

GDJE PO KRUH, KROASAN ILI SENDVIČ
Kruv

Adresa: Mejaši 33
Ova sourdough pekara, osim odličnog kruha, nudi i bogate sendviče s raznim nadjevima, kao i brojne slatke proizvode kao što su razni keksi, krafne, brioche bun i slično. Ako ne stignete do Mejaša, njihov kruh možete pronaći i u dućanima Veronika i Pjaca Delikatese. Radnim danom radi od 8 do 17 sati, subotom do 13:30h, a nedjeljom je zatvorena.


Pekara Adélie
Adresa: Zagrebačka 26
Nedaleko splitskog Pazara nalazi se mala francuska pekara u kojoj, osim kruha, možete pronaći kroasane, eclaire, francuske sendviče i brojne tradicionalne francuske slastice poput macaronsa, flanova i tartova. Rade svaki dan od 7 do 15 sati.

La Feta
Adresa: Alojzija Stepinca 8
Ova mala artisan pekarnica nudi dvije vrste kruha od kiselog tijesta, focacciu, te ciabattu, koje možete isprobati i u novootvorenom restoranu Gudin Pigeria na splitskom Pazaru. Pekarnica radi od utorka do subote do 10 do 15h.

Zrno ljubavi
Adresa: kroz Smrdečac 31
Quiche Lorraine, kolač s limunom ili narančama, meka brioche peciva, kroasani punjeni kremom od badema, pekmezom ili čokoladom i slične poslastice ispunjavaju vitrinu ove male pekare zbog koje se vrijedi udaljiti od centra Splita. Radno vrijeme im je od ponedjeljka do petka od 7 od 14 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

GDJE POJESTI NEŠTO ZANIMLJIVO NAVEČER
Krug

Adresa: Trumbićeva obala 17
Dašak svježine na splitsku gastro scenu prošle godine unio je restoran Krug, u kojem su jela izrazito dobro promišljena i uzbudljiva, vinska lista bogata i raznolika, a nude i cijeli niz bezalkoholnih pića koje uparuju s pojedinim sljedovima. Radno vrijeme im je od utorka do nedjelje od 18 do 1 sati.


Art i čok
Adresa: Ul. bana Josipa Jelačića 3
Bistro s ležernom atmosferom i ukusnom hranom u kojoj možete uživati i na prostranoj terasi. Vrijedi naglasiti da su odnedavno počeli imati i gostovanja chefova poput Katarine Vrenc, Maria Štokića iz kavane Grad ili pak ekipe iz beogradskog Pretopa. Radno vrijeme im je od 8 ujutro do ponoći, a nedjeljom su zatvoreni.

Pinku fish & wine
Adresa: Obrov ulica 4
U ovom malom restoranu nastaju izrazito kreativna jela od ribe, a njihovu kvalitetu su prepoznali i brojni domaći, ali i strani restoranski vodiči. Imajte na umu da rade od 16 do 23 sati, nedjeljom su zatvoreni.

GDJE SVRATITI NA PIZZU
Pizzaferaj

Adresa: Mejaši 33
U ovoj lijepo uređenoj pizzeriji možete kušati i romane i napolitane, a svaki tjedan imaju pizzu tjedna koja inače nije na karti, a jedinstvene kombinacije poput špinata, gorgonzole dolce, smokvi u vinu, pršuta i pesta od oraha mame sline na usta. Rade od utorka do nedjelje od 12 sati do ponoći.


Bokamorra Pizzaurant & Cocktails
Adresa: Trumbićeva obala 16
Provjereno dobro mjesto za fantastičnu pizzu je splitska Bokamorra, a osim na ukusan ručak ili večeru, svratite i na odlične koktele u zabavnoj i ugodnoj atmosferi. Pratite ih na društvenim mrežama jer jako često održavaju gostovanja stranih barmena. Rade od nedjelje do četvrtka od 12 do ponoći, a petkom i subotom od 12 do 1 ujutro.

Salt
Adresa: Slavićeva 45
Imate li problema s glutenom, onda ste svoju posljednju pizzu vjerojatno pojeli kad ste je sami napravili. Idući put kad se nađete u Splitu, uputite se u Salt jer ćete tamo napokon doći na svoje jer nude pizzu pripremljenu s bezglutenskim tijestom. Rade svaki dan od 9 do 23 sata.

GDJE NA NEŠTO SLATKO
Ela’s Gelateria

Adresa: Domaldova ul. 1a
Ova mala slastičarnica sladolede radi po talijanskom receptu, a gelato i sorbete pripremaju od domaćih i kvalitetnih sastojaka. Među okusima imaju u ponudi kombinaciju čokolade, slane karamele i kikirikija, fior di latte s borovnicama, ananas s bosiljkom i slično. Slastičarnica radi svaki dan od 10:30 do 21:30 sati.


O‘š Kolač
Adresa: Ćirila i Metoda 4
Poznata slastičarnica Tee Mamut možete se počastiti slasticama kao što su torta od palačinki s kremom od vanilije, raskošnu Truffle čokoladnu tortu bez glutena, cimet rolice i razne druge deserte. Slastičarnica radi od utorka do subote od 10 do 16 sati.

Cookie Lab
Adresa: Put Firula 1
U maloj slastičarnici nedaleko Bačvica možete doručkovati, ali svakako ne smijete propustiti neki od njihovih ukusnih kolača, među kojima su razni ekleri, rolice i tartovi, kao i lijepo izvedene monoporcije. Rade od ponedjeljka do subote od 7:30 do 21 sati, a nedjeljom su otvoreni od 8 do 14:30 sati.

GDJE NA DOBAR KOKTEL
Bar Sistema

Adresa: Ul. Andrije Kačića Miošića 7
Nedavno proširen gotovo dvostruko, Bar Sistema sada može ugostiti cijelo društvo na dobro osmišljenim koktelima, kao i na velikom izboru žestokih pića. Otvoreni su od utorka do subote od 17 do 1 ujutro.


String‘s Cocktail bar
Adresa: Zagrebačka ul. 1
Opuštena atmosfera ovog bara privlači sve više gostiju koji nekad znaju i zasvirati na jednoj od gitara u baru, a izvrsni kokteli tu ih i zadrže. Odnedavno imaju i nekoliko stolova ispred samog bara. Otvoreni su svaki dan od 17 do 1 ujutro.

GDJE SE OPSKRBITI FINOM HRANOM I PIĆIMA
Pjaca Delikatese

Adresa: Trgovački centar Joker (-1), R. Boškovića 13
U ovoj delikatesnoj trgovini možete nabaviti brojne talijanske proizvode, od raznih sireva, tjestenina, suhomesnatih proizvoda poput mortadele do balzamičnog octa, pesta i slatkih namaza. Trgovina radi svaki dan od 9 do 21 sati.


Split & Sip
Adresa: Trg Gaje Bulata 6
Osim što u ovom dućanu, koji se nalazi u blizini Hrvatskog narodnog kazališta, možete kupiti veliku selekciju domaćih i stranih vinskih etiketa, kao i raznih drugih alkoholnih pića, možete se počastiti i degustacijom vina ili maslinova ulja. Dućan radi dvokratno, od 9:30 do 16 te od 20 do 22 sati.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:11