svjetska premijera

Kad dobro postane bolje: Škoda predstavila Octaviju, osvježeno izdanje svog bestselera

Velika novost je kao i kod osvježenog VW Golfa VIII Chatbot ChatGPT baziran na umjetnoj inteligenciji

Škoda Octavia

 ŠKODA Auto

Škoda je danas predstavila osvježenu verziju Octavije četvrte generacije, najprodavanijeg modela marke koji je dosad kroz četiri generacije u 60 zemalja svijeta pronašao sedam milijuna kupaca. Ne čudi stoga da su Česi puno pažnje posvetili redizajniranoj verziji postojeće, četvrte generacije.

image

Škoda Octavia Sportline

Škoda Auto

Klaus Zellmer, predsjednik uprave Škode prilikom digitalne premijere rekao je: “Naši kupci opravdano imaju velika očekivanja od Octavije i osvježeni izgled uzdiže naš najprodavaniji model na još višu razinu. Inovacije, poput potpuno redizajniranog infotainment sustava, novih sigurnosnih sustava, povećane upotrebe održivih materijala i jačih glavnih svjetala čine je još boljim izborom. Uvjeren sam da će nova verzija naše Octavije iznenaditi i oduševiti vozače i putnike čime će potvrditi položaj našeg najpopularnijeg automobila.”

image

Škoda Octavia Sportline

Škoda Auto

Četvrta generacija Octavije kao limuzina i kao Combi ulazi u sljedeću fazu s novom svrhom. Osvježeni izgled uključuje novi, unaprijeđeni dizajn s redizajniranim prednjim i stražnjim branicima, novim zanimljivim svjetlosnim potpisom dnevnih LED svjetala i novom karakterističnom rešetkom hladnjaka.

image

Škoda Octavia

ŠKODA Auto

Također su novost druga generacija LED Matrix glavna svjetla uz doplatu, redizajnirana LED stražnja svjetla s animacijama na pokazivačima smjera, a kupcima će bit dostupni i alu naplaci potpuno novog dizajna. Nova ponuda opreme sastoji se od četiri razine - Essence, Selection, Sportline i RS, te devet odabira dizajna za interijer.

image

Škoda Octavia

ŠKODA Auto

Interijer unaprijeđene Škode Octavije dolazi s novodizajniranim oblogama, letvicama i pločama vrata, a uz nove i održive materijale za sjedala, obloge instrumentne ploče i ploče vrata, 10‑inčni digitalni zaslon sada je standardan dok veći, 13‑inčni zaslon infotainmenta dolazi uz doplatu.

image

Škoda Octavia

ŠKODA Auto

Velika novost je kao i kod osvježenog VW Golfa VIII Chatbot ChatGPT baziran na umjetnoj inteligenciji koji će biti standardno integriran u govornu asistenticu "Lauru". To donosi razne nove mogućnosti koje uvelike nadilaze prethodne govorne naredbe. Inteligentna potpora pri parkiranju i potpora za daljinsko parkiranje također se prvi put pojavljuju u Octaviji.

image

Škoda Octavia

ŠKODA Auto

Unaprijeđena Octavia dolazi s do 10 zračnih jastuka, a dodatno je proširena i ponuda značajki aktivne i pasivne sigurnosti. Novost je potpora za praćenje pažnje i umora vozača koja sada upotrebljava široki raspon podataka i parametara kako bi analizirala ponašanje vozača.

image

Škoda Octavia

ŠKODA Auto

Izbor pogonskih sklopova za osvježenu Octaviju nudi 1,5-litrene TSI benzince od 115 KS i 220 Nm i 150 KS i 250 Nm pri čemu je snažniji dostupan i s mild-hibridnom tehnologijom te DSG automatikom s dvije spojke, dok 2,0-litreni TSI raspolaže sa 204 KS i 320 Nm (od 2025. i sa 4x4 pogonom) te 265 KS i 370 Nm u top verziji RS (+ 20 KS u odnosu na prethodnika).

image

Škoda Octavia

ŠKODA Auto

U dizelskoj ponudi 2.0 TDI dolazi sa 115 KS i 300 Nm i ručnim mjenjačem te 150 KS i 330 Nm s DSG-om. Osvježena Octavia u salone dolazi sredinom godine kada će biti poznate i cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 08:33