još četiri dana

Premijera na Valentinovo: Osvježena Škoda Octavia RS zavladat će srcima zaljubljenika

Česi su pokazali jednu skicu sportskog RS modela, crvene limuzine s velikim kotačima i crnom rešetkom

Škoda Octavia 2024. teaser

 Škoda

Octavia je uvijek bila automobil koji je privlačio pažnju svojom racionalnošću, no Škoda je kako bi predstavila osvježenu verziju odabrala poseban datum - Valentinovo.

S obzirom na datum lansiranja 14. veljače, Škoda je već objavila nekoliko teasera, koristeći svoj prepoznatljiv pristup otkrivanju automobila od straga prema naprijed, kombinirajući stvarne trenutke vozila sa stiliziranim skicama koje najavljuju izgled prednjeg dijela. Naravno, stvarni automobil neće izgledati tako dramatično široko ili nisko kao na skicama.

image

Škoda Octavia 2024. teaser

Škoda

Česi su pokazali i jednu skicu sportskog RS modela, crvene limuzine s velikim kotačima i crnom rešetkom što obećava određenu dozu strastvenosti. Škoda tvrdi da je unaprijedila prednji izgled svakog modela, a skice nagovještavaju redizajnirana svjetla koja sada obavijaju rubove rešetke, dok je branik fino podešen kako bi se uklopio. LED Matrix prednja svjetla s najnovijom tehnologijom bit će dostupna uz doplatu uključujući element Crystallinium koji dodaje plavu nijansu unutrašnjosti kućišta prednjih svjetala.

image

Škoda Octavia 2024. teaser

Škoda

Nedavno je Volkswagen nadogradio motor Golfa GTI na 265 KS, a s obzirom na to da je trenutna Octavia RS koristila isti motor kao GTI, očekujemo da će i ona imati koristi od ovog poboljšanja. Nažalost, kako za taj motor, tako i za 2,0-litreni TDI motor od 200 KS, koji Škoda također planira ponuditi, dostupan će biti samo automatski mjenjač s dvostrukom spojkom.

Ostale verzije Octavije bit će dostupne s ručnim mjenjačem, ali s manje snage. Benzinski motori raspona od 1.0 do 1.5 litara s maksimalnom snagom do 150 KS vjerojatno će se ponovno pojaviti, možda čak s blagom hibridnom podrškom. Opcija će biti i 2,0-litreni dizel s ekonomičnim postavkama za vozače željne dugih putovanja, moguće do 800 km s jednim punjenjem.

Osvježena Škoda Octavia bit će dostupna u karavanskom i limuzinskom izdanju, kao i danas, a ponudit će više opcija opreme, uključujući Sportski paket za one koji žele dozu stila RS-a bez visoke cijene ili premije osiguranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:15