Aktualno

Mercedes je pokazao siluetu nove E-klase: Službena premijera zakazana za 25. travnja

Nova E-klasa će, sasvim očekivano, dobiti svjež dizajn kao evoluciju na dizajn još aktualnog modela

Mercedes-Benz E-klasa

 Mercedes-Benz

Mercedes će predstaviti novu E-klasu u utorak, 25. travnja 2023. Najavna slika daje nam prvi pogled na sljedeću generaciju limuzine, pokazujući poznati dizajn, ali možemo vidjeti samo dio vozila.

image

Mercedes-Benz E-klasa

Mercedes-Benz

Mnogi su već uhvatili kamuflirane prototipe na testiranjima u raznim karoserijskim varijantama i opremi.

Nova E-klasa će dobiti evolucijsko ažuriranje postojećeg dizajna koje je, iako izgleda slično trenutnom modelu ipak svježe i modernije.

Bočna linija ide iznad ručki vrata umjesto da ih presijeca. Također, linija na prednjem i stražnjem dijelu limuzine je oštrija na novom modelu.

image

Mercedes-Benz E-klasa

Mercedes-Benz

Značajne promjene ima i u unutrašnjosti, koju je Mercedes već pokazao u cijelosti. Model će također imati integrirani infotainment zaslon na ploči, sličan potpuno električnom EQE-u.

image

Mercedes-Benz E-klasa

Mercedes-Benz

Model E-Klasa predstavlja most između C i S-Klase, a ova kombinacija bit će vidljiva u unutrašnjosti.

Priča se da će C-klasa imati 11,9-inčni ekran kao standard, a S-klasa će imati 12,9-inčni OLED ekran kao opciju. Međutim, raspored nije samo kopija interijera EQE-a, jer se Mercedes odlučio za tanje vanjske ventilacijske otvore zakrivljenog oblika, koji su povezani sa središnjim glavnim ventilacijskim otvorom.

image

Mercedes-Benz E-klasa

Mercedes-Benz

Detalji pogonskog sklopa nove E-klase i dalje ostaju tajna. Oni će ipak biti elektrificirani u nekom obliku, jer Mercedes kaže da "dosljedna elektrifikacija" u novoj E-klasi "postavlja nove standarde u smislu učinkovitosti" i omogućuje "lokalno vožnju bez emisija". Tome neće moći pobjeći ni AMG verzije, a neki će modeli, poput novog C 63, vjerojatno biti opremljeni plug-in hibridnim sustavima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 01:30