PREKRETNICA

Zbogom V8! Mercedes predstavio C63 AMG sa 680 KS naoružan hibridnim tehnologijama iz Formule 1

C63 nudi čak osam načina vožnje, od kojih svaki podešava snagu pogona, upravljanje, ovjes i zvuk

Mercedes AMG-C-63

 Mercedes

Mercedes je predstavio perjanicu ponude C klase dostupnu u limuzinskoj i karavanskoj varijanti.

Radi se o pravoj prekretnici za njemačku marku jer za pogon više nije zadužen V8 motor iz prethodne generacije nego plug-in hibridni sklop koji će proizvoditi kombiniranih 680 KS i 1020 Nm, što je puno više od 510 KS svog prethodnika s twin-turbo V8 mašinom.

image

Mercedes AMG-C-63

Mercedes

Dakle, četiri cilindra manje, ali osjetno više snage. Do stotke stiže za 3,3 sekunde! Prosječna potrošnja iznosi 6,9 litara.

image

Mercedes AMG-C-63

Mercedes

Navedene brojke postignute su zahvaljujući 2,0-litrenom četverocilindričnom motoru s 48V blagim hibridnim sustavom koji proizvodi 470 KS, a tu je i stražnji električni motor koji ukupnoj snazi pridonosi s nešto više od 200 KS.

Radi se o kombinaciji najsnažnijeg serijskog četverocilindraša na svijetu i najsuvremenijih tehnologija iz Formule 1.

image

Mercedes AMG-C-63

Mercedes

Električni pogonski sklop i baterija visokih performansi od 400 volti su AMG-ovi proizvodi, a baš kao u Formuli 1, baterija je posebno dizajnirana za brzu izlaznu snagu i potrošnju s izravnim hlađenjem ćelija.

image

Mercedes AMG-C-63

Mercedes

Po prvi put u C63, varijabilni sustav pogona na sve kotače AMG Performance 4MATIC+ koristi se za prijenos pogonske snage na cestu, a uključuje Drift Mode za još više užitka u vožnji. Ovome je pridodano aktivno upravljanje stražnjom osovinom kao standard.

image

Mercedes AMG-C-63

Mercedes

Novi C63 nudi čak osam načina vožnje: Electric, Comfort, Battery Hold, Sport, Sport+, Race, Slippery i Individual, od kojih svaki podešava snagu pogona, upravljanje, ovjes i zvuk.

image

Mercedes AMG-C-63

Mercedes

Od vizulanih novotarija, C63 dobio je sportske usisnike prednjeg branika, bočne škrge, istaknutiji stražnji spojler i veće četverostruke ispušne cijevi u obliku pravokutnika. Kako bi nadomjestio ‘tišinu‘ u vožnji, C63 dolazi s jednim zvučnikom sprijeda i dva straga. Njihova zadaća je stvaranje primjerene zvučne kulise.

Cijene novog Mercedesa još nisu objavljene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:17