ŠTO NAS ČEKA?

Novo izvješće tvrdi da bi sljedeći Nissan Skyline trebao biti električni crossover od 450 KS

Kao i većina drugih proizvođača automobila, Nissan je usred razdoblja transformacije u kojem će do 2030. lansirati mnoštvo EV-ova

Nissan Skyline EV (digitalni prikaz)

 CarScoops

Malo je imena modela automobila tako kultna kao što je Nissan Skyline. Dok se desetljećima povezivala sa sportskim automobilima visokih performansi, u budućnosti bi se to moglo promijeniti, ako je vjerovati novom izvješću iz Japana.

Kao i većina drugih proizvođača automobila, Nissan je usred razdoblja transformacije u kojem će do 2030. lansirati mnoštvo električnih vozila i nažalost za ljubitelje tradicionalnih automobila, navodno je odlučio koristiti pločicu s imenom Skyline za novo električno vozilo. BestCarWeb tvrdi da bi sljedeći Nissan Skyline mogao bi biti SUV na električni pogon.

image

Nissan Skyline EV (digitalni prikaz)

CarScoops

Poznati su ograničeni detalji o ovom novom modelu, ali mogao bi biti označen kao Infiniti u Sjevernoj Americi. Ako će se ime Skyline koristiti za ovaj model, onda je sigurno da se neće koristiti za dugo očekivanu zamjenu za Nissan GT-R. Međutim, predlažemo da ne vjerujete slijepo ovom izvješću jer BestCarWebu nije strano davanje neobičnih izjava poput ovog.

Ako se ipak ovo pokaže istinom, tada će EV koristiti istu CMF-EV platformu kao i Nissan Ariya. Japansko izvješće dodaje da bi mogao imati dva električna motora koji bi zajedno proizvodili 450 KS i koristio bi isti e-4ORCE sustav pogona na sva četiri kotača kao Ariya. Ako bi vozilo imalo 450 KS, to bi mu dalo zdravu prednost u snazi u odnosu na vodeći model Ariye s 390 KS.

image

Nissan Skyline EV (digitalni prikaz)

CarScoops

Kao dio svojih napora na elektrifikaciji, Nissan očekuje da će 98% njegove prodaje u Europi činiti hibridna i baterijska električna vozila u fiskalnoj 2026. Japanski proizvođač automobila planira predstaviti 27 elektrificiranih modela, uključujući 19 EV-ova do 2030. i vjeruje da će do tog datuma elektrificirana vozila činiti 55% njegove globalne prodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:08