američki mišići

Rezvani Beast: Corvette transformirana u blindirani automobil s 1000 KS i opremom za preživljavanje

Rezvani Beast

 Rezvani

Nakon dugog iščekivanja, konačno je predstavljen The Beast, najnoviji dodatak uzbudljivoj paleti vozila kalifornijske tvrtke Rezvani. Ovo nije prvi automobil koji nosi ime Beast, ali za razliku od svog prethodnika, koji je bio zasnovan na Arial Atomu, ovaj model je derivat Corvette C8.

U skladu s tradicijom Rezvanija, automobil je opremljen neprobojnim staklom, sustavom za dimnu zavjesu i impresivnih 1000 konjskih snaga.

image

Rezvani Beast

Rezvani

Srce Zvijeri kuca zahvaljujući 6,2-litrenom V8 motoru, sličnom onom koji pokreće Corvette Stingray, ali nadograđenom s dva turbopunjača koja zajedno isporučuju 1000 KS i 1190 Nm okretnog momenta. Iako su detalji o motoru šturi, znamo da je spojen s osmostupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i ručicama na upravljaču za ručno mijenjanje brzina.

Zvijer može ubrzati od 0 do 60 mph za svega 2,5 sekunde, dok četvrt milje prelazi za impresivnih 9,6 sekundi. Karoserija od karbonskih vlakana ne samo da pridonosi izvrsnim performansama, već i smanjuje težinu vozila na 1343 kg.

image

Rezvani Beast

Rezvani

Vanjština automobila zadržava neke karakteristike C8 Corvette, poput velikih bočnih usisnika zraka i skidajućeg krova, ali predstavlja ih u glatkijem i elegantnijem obliku.

Agresivan izgled automobila dodatno pojačavaju naslagane četverostruke ispušne cijevi na stražnjem dijelu, okružene velikim difuzorom. Za dodatan osjećaj ekskluziviteta, tu su i vrata koja se otvaraju prema gore, poput krila leptira.

image

Rezvani Beast

Rezvani

Unutrašnjost vozila donosi poznate Chevroletove elemente, ali s Rezvanijevim osobnim pečatom - uklonjen je prekidački panel koji razdvaja vozača i suvozača, a upravljač je modificiran u stilu Formule 1. Logo Rezvanija zamjenjuje tradicionalni Corvette grb, a kontrolna ploča je redizajnirana, što možda neće svima odgovarati. Ipak, bogatstvo opcija nudi doživljaj pravog Jamesa Bonda na cesti.

Za ljubitelje špijunskih avantura, dostupan je "007" paket za dodatnih 45.000 dolara, koji uključuje plinske maske, termalne naočale za noćni vid, zaštitu od elektromagnetskih impulsa, elektrificirane ručke vrata, sprej za papar i mnoge druge gadgete koji bi mogli biti korisni u najekstremnijim situacijama.

image

Rezvani Beast

Rezvani

Za one koji žele dodatnu sigurnost, postoji i opcija blindiranja koja za 55.000 dolara nudi dodatnu zaštitu u obliku oklopnog tijela i stakla otpornog na metke. Naravno, ovo može utjecati na performanse „Zvijeri“, ali je mala cijena za sigurnost u apokaliptičnim uvjetima.

Cijena za Rezvani Beast počinje od 485.000 dolara, a s dodatkom "007" paketa i blindiranja, penje se na 585.000 dolara. No, s obzirom na ograničenu proizvodnju od samo 20 primjeraka, posjedovanje ovog automobila biti će istinski privilegij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:07